Pages

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα από την κακοκαιρία, απαγορευτικό απόπλου.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ σε άλλα σημεία η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Συγκεκριμένα:...


Στα Γρεβενά: Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών - Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, από το 40ό χλμ. (Σμίξη) έως το 45ο χλμ. και στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 37ο χλμ. έως το 54ο χλμ.

Στην Καστοριά: Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έχει διακοπεί στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ό χλμ. έως το 50ό χλμ., και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Αμυνταίου, από το 26ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Στην Κοζάνη: Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Κοζάνη, διεξάγεται κανονικά.

Στη Φλώρινα: Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 30ό χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ό έως το 30ό χλμ, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Αετού - Νυμφαίου. Ενώ λόγω της έντονης χιονόπτωσης, τα μαθήματα στα σχολεία αύριο θα ξεκινήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Η κακοκαιρία πλήττει και τη Νότια Ελλάδα. Ειδικότερα κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Πούντας και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

Επίσης κλειστός είναι ο δρόμος από Πύργο προς Τρίπολη, μέσω Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στο μεταξύ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από Αίγιο προς Καλάβρυτα μέσω Πτέρης, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία είμαι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας.

Αποκλεισμένη παραμένει η σιδηροδρομική γέφυρα του Ασωπού με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, 145 κλήσεις δέχθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής στην Αττική για απάντληση υδάτων και πτώσεις δέντρων.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Ταλαιπωρία για περισσότερους από 1300 επιβάτες στη Ραφήνα

Ταλαιπωρήθηκαν για αρκετή ώρα οι επιβάτες του πλοίου Super Ferry 2. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στο λιμάνι της Ραφήνας, το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Άνδρο - Τήνο – Μύκονο μεταφέροντας 1305 επιβάτες αντιμετώπισε δυσκολίες κατά την προσέγγισή του. Στην πρώτη προσπάθεια να δέσει στον προβλήτα  οι κάβοι έσπασαν και χρειάστηκαν άλλες δυο προσπάθειες μέχρι τελικά να δέσει με ασφάλεια.

Στο μεταξύ, το πλοίο "Πανόραμα", που εκτελεί το δρομολόγιο Μαρμάρι – Ραφήνα, λόγω μεγάλης θαλασσοταραχής υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Μαρμάρι, όπου αγκυροβόλησε σε όρμο αναμένοντας να κοπάσουν οι άνεμοι πριν επιχειρήσει να επιστρέψει στο λιμάνι της Ραφήνας. Τελικά, το πλοίο έδεσε στο Μαρμάρι στις 02.40 τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες