Pages

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τουρισμός, Ναυτιλία, Αιγαίο, ιδιοκτησία, στην "μπούκα" του ΠΑΣΟΚ

Δεσμεύομαι: Να αγωνιστώ, ώστε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας στις 5 Οκτώβρη να εφαρμόσει αποτελεσματικές νησιώτικες πολιτικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας.
Τον τελευταίο καιρό όλοι μας παρακολουθούμε μια άνευ προηγουμένου κυβερνητική επίθεση ενάντια στα νησιά του Αιγαίου.

Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας οι κυβερνώντες αποφάσισαν να...
καταργήσουν στην ουσία την μικροϊδιοκτησία απαγορεύοντας την δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, όπως ίσχυε από το 1923 μέχρι σήμερα και αποτελούσε τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Η οικονομική ύφεση την τελευταία διετία έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να εκδώσουν Προεδρικά διατάγματα που δίνουν την χαριστική βολή στην ήδη πεθαμένη οικονομία μας.

Αν αναλογιστούμε ότι πριν ένα μήνα ακριβώς, άλλο Προεδρικό Διάταγμα μείωνε κατά 40% τον μέγιστο συντελεστή δόμησης στα εντός σχεδίου οικόπεδα, σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, έρχεται τώρα ο κ. Σηφουνάκης με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα να κατεδαφίσει ότι είχε μείνει όρθιο, χωρίς παράλληλα να προβλέπει την επέκταση των ήδη υφιστάμενων οικισμών.

Το δεύτερο εξίσου μεγάλο ατόπημα είναι η προτιθέμενη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, η οποία θα έρθει να συμπληρώσει και ολοκληρώσει την επίθεση ενάντια στα νησιά μας που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με την κατάργηση των υπουργείων Αιγαίου, Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Δικαίως αναρωτιούνται όλοι πως είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης να απαξιώνονται τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες της οικονομίας μας;

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά, κάτι στραβό υπάρχει, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι που φωνάζουν, διαμαρτύρονται, αντιδρούν, παράδειγμα ο Δήμος Πάρου, μέσα σε μια βδομάδα παίρνει δύο αποφάσεις διαμαρτυρίας για τα συγκεκριμένα προβλήματα, όσο για τον Δήμο Αντιπάρου τέτοια θέματα δεν θίγονται, (μην δυσαρεστήσουμε και τους φίλους μας) δημοτικά συμβούλια γίνονται που και που, (όποτε μας καπνίσει δηλαδή) εκτός και αν ο δήμαρχος δώσει τη διαμαρτυρία με απευθείας ανάθεση στον κολλητό του κ. Ρήγα ο οποίος μας πληροφόρησε, με δελτίο τύπου, ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες