Pages

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πότε μας προστατεύσατε κ. Σιγάλα;

Σήμερα, 17/12/2001, είναι μία από τις πλέον κρίσιμες μέρες για το μέλλον του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου.

Οι σημερινές εκλογές είναι η απαρχή δύο δρόμων μέσα στο οικονομικό μνημόνιο που δυστυχώς έχει πλήξει την ευγενέστερη απασχόληση των θιασωτών του αθλητισμού. Το οικονομικό μνημόνιο έχει πλήξει περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που δεν έχει κανένα έσοδο.

Το να ασχολείσαι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό των Κυκλάδων και ιδιαιτέρως με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των νησιών μας είναι σήμερα, τουλάχιστον παλαβομάρα. Τρέχεις δεξιά και αριστερά προκειμένου να εξασφαλίσεις κανένα ευρώ παραπάνω και να πάει η ομάδα του χωριού σου, της περιοχής σου, του νησιού σου, σε διπλανό νησί και να αγωνιστεί. Γίνεσαι ρεζίλι, «μασάς», δεν μιλάς, λες «καλημέρα» ακόμα και σ' αυτούς που δεν γουστάρεις, για να πάρεις καμία συνδρομή ή κανένα ευρουλάκι. Γίνεσαι ζητιάνος για αυτό που πιστεύεις για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η κορυφή της πυραμίδας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες λέγεται ΕΠΣΚ. Πρόεδρος της είναι ο κ....
Σιγάλας. Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι κακός ως παράγοντας. Δεν το πιστεύω άλλωστε. Έχω την εντύπωση ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο και κάπως έτσι πρέπει να είναι η πραγματικότητα. Ισχυρίζομαι όμως μετά επιτάσεως ότι πρέπει να δώσει τη θέση του σε κάποιον άλλο στην ηγεσία της ΕΠΣΚ.

«Γιατί» θα με ρωτήσετε. Θα σας πω λοιπόν ένα απλό και μικρό περιστατικό, που όμως εκείνος θα έπρεπε ως πρόεδρος να έχει βρει τη λύση.

Ο μικρός, αλλά τίμιος ΑΟΠ, που δουλεύει και προσπαθεί για τα τμήματα υποδομής και μετέχει σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ, αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή με τον Πανθηραϊκό. Ο μικρός, αλλά τίμιος ΑΟΠ προσβλήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα κ. Σουλτάνη, που συνεχώς από την ώρα που ήρθε στο γήπεδο απαιτούσε να πληρωθεί το διαιτητικό τρίο.

Ο σεμνός, μικρός, αλλά τίμιος ΑΟΠ, δεν έχει «φάει» ποτέ, ούτε ένα ευρώ από υποχρέωση σε τρίτο. Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, όχι γιατί μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια μας, αλλά γιατί έχουμε μάθει ότι όλα τα ΔΣ του ΑΟΠ ήταν τίμια και πλήρωναν πάντα τις υποχρεώσεις του. Πληρώνουμε γιατί έτσι πρέπει, και γιατί απλώνουμε τα πόδια μας, μέχρι εκεί που μας παίρνει το σεντόνι μας.

Για να επανέλθω στην υπόθεση του αγώνα με τον Πανθηραϊκό, ο ΑΟΠ πλήρωσε το διαιτητικό τρίο από Σύρο 400 ευρώ. Για εμάς είναι πολλά λεφτά. Δεν ξέρω αν για άλλες ομάδες είναι μικρό ποσό, αλλά για τον μικρό, αλλά τίμιο ΑΟ Πάρου είναι πολλά λεφτά. Μεταξύ άλλων στο «τιμολόγιο» της διαιτησίας προλαμβανόντουσαν και 60 ευρώ δωμάτιο ξενοδοχείου. Με το χέρι στην καρδιά σας λέω, ότι αξιοπρεπέστατα, κεντρικότατα και καθαρότατα με όλες τις ανέσεις και κομφόρ δωμάτια στην Παροικιά αυτή την εποχή, δεν στοιχίζουν πάνω από 20-25 ευρώ. Να το πω πιο απλά. Δεν υπάρχει αυτή την εποχή ξενοδοχείο στην Παροικιά με κόστος διαμονής 60 ευρώ. Εμείς όμως πληρώσαμε 60 ευρώ ξενοδοχείο...

Μεταξύ των άλλων, πληρώσαμε στο «τιμολόγιο» της διαιτησίας και εισιτήριο βοηθού διαιτητή, από Πειραιά προς Πάρο! Αν δεν κάνω λάθος, οι διαιτητές των παιχνιδιών στις Κυκλάδες είναι από την  τοπική Ένωση. Όπως μου εξήγησαν ο βοηθός διαιτητή διαμένει στην Αθήνα (νομίζω για σπουδές - δεν παίζει ρόλο). Δηλαδή, αν ο βοηθός διαιτητή διέμενε στην Αλεξανδρούπολη ο μικρός, πλην τίμιος ΑΟΠ, έπρεπε να του πληρώσει το εισιτήριο για να έρθει από την Ανατολική Μακεδονία;

Όταν λοιπόν, για πολύ - πολύ απλά πράγματα, η ΕΠΣΚ δεν κοιτάζει να διαφυλάξει τα σωματεία των νησιών μας, εγώ δεν έχω κάθε δίκιο να πω «στο καλό κ. Σιγάλα».


Δημ.Μ.Μπελέγρης

Υ.Γ. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες επί σελίδων για την αδιαφορία της ΕΠΣΚ σε παρόμοια θέματα και για τις δημόσιες σχέσεις της με την Ένωση διαιτητών Κυκλάδων. Ειλικρινά βαριέμαι. Όπως βαριέμαι να απαντήσω στα τόσα «εγώ» του κ. Σιγάλα που έγραψε σε μία προσωπική του ανακοίνωση για να προβάλλει την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Υ.Γ. 2: Ο μικρός, αλλά τίμιος ΑΟΠ έχει δύο μέλη του - υποψήφιους - στο ψηφοδέλτιο του κ. Καφτηράνη. Τον κ. Η. Κουντρομιχάλη (πρ. πρόεδρο της ομάδας μας), και την κ. Μ. Τσαντάνη (πρώτη γυναίκα που μετέχει στις εκλογές της ΕΠΣΚ). Και οι δύο έχουν σοβαρή και ανόθευτη άποψη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βοηθήστε τους και από τα άλλα τα νησιά. Ας ψηφίσουμε νέα άτομα. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στην ΕΠΣΚ, εδώ είμαστε και πάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες