Pages

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νερό: Ώρα μηδέν

Ενώ γίνεται μεγάλος ντόρος για το νερό, ενώ δείχνουμε φιλολαϊκά αισθήματα και κοινωνικές ευαισθησίες, κανένας δεν μιλάει για αυτό το μεγάλο πρόβλημα, λες και είναι μυστικό που δεν τολμάμε να το ομολογήσουμε, κάτι σαν το Κωσταλέξι της Αντιπάρου.
Η σημαντικότερη ίσως υποχρέωση των δήμων, αφού αφορά άμεσα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι η εξασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και του δικτύου ύδρευσης. Βασική προϋπόθεση για τον συνεχή αυτόν αγώνα είναι ο τακτικός μικροβιολογικός και χημικός έλεγχος του δικτύου. Καθώς σύμφωνα με τις παραμέτρους του ΦΕΚ 892/Β11.7.2001: «Οι συναρμόδιες Αρχές λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλίσουν ότι παρακολουθείται τακτικά η ποιότητα του νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Θα πρέπει να λαμβάνονται δείγματα … καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» (άρθρο 7§1).
Με την υπ’ αριθμ’ 20/11.02.11 απόφασή της η δημοτική αρχή Αντιπάρου, αποφάσισε να... επιλέξει την εταιρεία ΕΛΚΕΔΕ αντί του ποσού των 6.000 € για την πραγματοποίηση των μικροβιολογικών αναλύσεων. (Η απόφαση αυτή δεν έχει αναρτηθεί στον δικτυακό χώρο του δήμου όπως επίσης και η σχετική σύμβαση που υπογράφηκε με το ΕΛΚΕΔΕ, αλλά ούτε έχουν δοθεί αντίγραφα στους δημοτικούς συμβούλους).
Ψάχνοντας το δικτυακό χώρο του ΕΛΚΕΔΕ διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία στερείται της απαραίτητης διαπίστευσης (ISO/IEC 17025) που προβλέπεται από την ΚΥΑ Υ2/ΟΙΚ 2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β΄/11.7.2001), γι’ αυτό και το ΕΛΚΕΔΕ με την υπ’ αριθμ’ 367 από 5-4-2011 απόφασή του, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια, ανέθεσε τις αναλύσεις του νερού στην Α. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΕΕ η οποία διαθέτει την απαραίτητη διαπίστευση.
Εδώ όμως εντοπίζεται το εξής πρόβλημα, ενώ ο δήμος μας πλήρωσε στο ΕΛΚΕΔΕ το ποσό των 6000 ευρώ περίπου, η εταιρεία Α. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΕΕ ανέλαβε το ίδιο έργο έναντι 654,36€, ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
digmataneroy
Περιμέναμε όλοι με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού, δυστυχώς περιμένουμε ακόμα να μάθουμε τι συμβαίνει.
Για του λόγου το αληθές ο δήμαρχος μέσα στον Αύγουστο κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους και τους επέδειξε απλά διαβάζοντας ο ίδιος τα αποτελέσματα των αναλύσεων, με την υπόσχεση ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τους έδινε αντίγραφα.
Ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξε και ο γιατρός της Αντιπάρου κ. Σκούρτης, αφού αφορούν την δημόσια υγεία, δυστυχώς και αυτός ακόμα τα περιμένει, ο δήμαρχος σε ραδιοφ(ο)ωνική συνέντευξη ανέφερε ότι του τα είχε δώσει, βγήκε όμως ο γιατρός στο ραδιόφωνο και τον διάψευσε, δεσμεύτηκε όμως ότι στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, που θα γινόταν στις 15-11-2011 θα έδινε τις αναλύσεις στους δημοτικούς συμβούλους, κάτι το οποίο δεν έπραξε.
Δικαίως όλοι διαμαρτύρονται για αυτή την παρελκυστική πολιτική που ασκεί ο δήμαρχος, όσον αφορά την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων αλλά και την ενημέρωση των Αντιπαριωτών.
Εντέχνως και πίσω από κλειστές πόρτες οι παρατρεχάμενοι του δημάρχου άρχισαν να διαδίδουν ότι τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται γιατί αν μαθευτούν προς τα έξω θα κάνουν κακό στον τουρισμό και έτσι θα χάσουμε χρήματα, αμ δήμαρχέ μου τι να τα κάνω τα χρήματα αν η ζωή μου γίνεται κόλαση; δεν καταλαβαίνεις ότι από μόνη της η μυστικότητα που τηρείς δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων περί της καταλληλότητας ή όχι του νερού; ή ξέχασες τις ανακοινώσεις που έβγαζες εν μέσω τουριστικής περιόδου για το νερό όταν ήσουν στην αντιπολίτευση;
Με όλα αυτά που κάνεις επιβεβαιώνεις εξ ιδίων την προχειρότητα, άγνοια και ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεσαι τις τύχες του νησιού μας.
Η προχθεσινή αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης ελπίζουμε να σου γίνει μάθημα και η συμπεριφορά του αποφασίζουμε και διατάσσουμε να γίνει παρελθόν, γιατί οι ευθύνες θα αρχίσουν πια να προσωποποιούνται.
ΥΓ1: Σκοπεύουν μήπως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να οργανώσουν διαδηλώσεις ή ενημερωτικές συναντήσεις των κατοίκων;
ΥΓ2: Σκοπεύουμε εμείς οι δημότες να παραμείνουμε άβουλα πιόνια σε μια σκοτεινή σκακιέρα ή κάποτε θα γίνουμε υποψιασμένοι και απαιτητικοί δημότες;

15 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΣΩΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
    -ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ(ΑΛΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ) ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ(Ε!!!! ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ)
    -ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
    -ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ.
    -ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ(ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΕΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ.
    -ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΑΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
    -ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ (βλ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΛΚΕΔΕ..
    -ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ.
    ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΙΣΩΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΙ.

    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΑΚΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον πρώτο Ανώνυμο θέλω να πω ότι το Λευκό υποστήριξε την σημερινή κατάσταση για την όποια διαμαρτύρεται τώρα.
    Στον δεύτερο Ανώνυμο που ισοπεδώνει τα πάντα θεωρώντας ότι όλοι είναι τα ίδια σκ.. , ας σκεφτεί λιγάκι καλύτερα. Λαμογιές μπορεί να κάνει μόνο αυτός που έχει την εξουσία. Η Αντιπολίτευση απ’ ότι ξέρω ανέδειξε το θέμα δεόντως και όταν έφτασε σε αδιέξοδο απεχώρησε. Οι πολίτες που βρίσκονται ;;; Εσύ , ας πούμε, που ακριβώς ήσουν όταν συνέβαιναν αυτά και τώρα εμφανίζεσαι ως ο μεγάλος κριτής. Αν έχεις κάποια δημιουργική πρόταση πες την . Εμφανίσου και κάνε την κριτική σου δημιουργικά και υπεύθυνα. Που ξέρεις μπορεί να εισακουστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη φορά το δημοτικό συμβούλιο είχε περισσοτερο κόσμο συγκριτικά με αλλες φορες. Ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Δείχνει πως υπάρχει διάθεση του κόσμου για ενημέρωση πάνω στα θέματα που αφορούν το μέλλον του νησιού και το τρόπο αντιμετώπισης τους.

    'Ομως η συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ανάρμοστη, δεν μπόρεσε να χαλιναγωγήσει τον ίδιο τον Δήμαρχο που προσέβαλε και απείλησε το κοινό. Επαιζε με τις λέξεις και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που υπήρχε, δεν έδινε το λόγο στο κοινό και τόνισε επανειλλημένως, πως εγώ είμαι ο πρόεδρος και αποφασίζω (διατάσσω) για το ποιός θα μιλήσει.
    Το αποτέλεσμα? Κατάφερε να "διώξει" το κοινό κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μήπως τελικά ήταν και ο στόχος του αυτός?

    Δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάμε προηγούμενα σύμβουλια όπως γράφουν κάποιοι.
    Πρέπει να δούμε το παρόν και το δημοτικό συμβούλιο που έχουμε.

    -Να τηρηθούν επιτέλους οι κανονισμοί, ώστε να ξέρουν όλοι τους ρόλους τους.
    -Να δίνετε το δικαίωμα λόγου στο κοινό.
    -Να βιντεοσκοπείται ώςστε να μπορεί να το βλέπει ο καθένας απο το σπίτι του (που δεν τολμά να έρθει στο συμβουλιο να αντιμετωπίσει εκείνα τα βλέμματα που τον κάνουν να νιώθει άβολα)
    -Να μη πίνουν τσίπουρα
    -Να μη καπνίζουν στις γωνίες
    -Να μιλάνε ΟΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και να μη μουρμουράνε απο πίσω

    και τέλος μιας και χρησιμοποιούν το χώρο του σχολείου ας αναλάβουν να καθαρίζουν την ταλαίπωρη αυτή αίθουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα τι έχει το νερό λίγο γλυφό είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν πρέπει να μείνει μόνο εδώ... Αν αυτά που καταγγέλλει η σελίδα ευσταθούν, τότε πρέπει να κατανεμηθούν οι ευθύνες. Ακόμα, το θέμα, δεν πρέπει να μείνει ως έχει, δηλαδή, μία καταγγελία μέσω μίας ιστοσελίδας. Τότε, ευθύνη γι' αυτό δεν θα έχει μόνη η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής.

    Τέλος, αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στην υόθεση είναι η προχειρότητα που δείχνει η δημοτική αρχή. Δεν θέλω να καταλογίσω δόλο για την υπόθεση (δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά ούτε και ο "ξύπνιος" ανώνυμος πίσω από ένα πληκτρολόγιο), αλλά καταλογίζω κάτι χειρότερο. ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΓΒ469ΗΕΗ-Σ

    ΠΡΟΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
    ΘΕΜΑ: Έγκριση δαπάνης μετακίνησης
    Έχοντας υπόψη:
    1. Την ανακοίνωση καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της σύστασης της
    Ανώνυμης Εταιρείας με δ.τ. ΕΛ.ΚΕ.ΔΕ (ΦΕΚ 2864 ΑΕ-ΕΠΕ/1988), όπως τροποποιήθηκε με
    την επωνυμία ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Ανώνυμη Εταιρεία με την
    καταχώρησή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών στις (ΦΕΚ 9289/23.11.1999 ΑΕ-ΕΠΕ και
    11966/1.10.2006 ΑΕ-ΕΠΕ)
    2. Τις διατάξεις του ν. 3861/2010: Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση
    νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο
    διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 112 Α΄ - 13.7.2010)
    3. Τις διατάξεις του ν. 3429/2005 Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί» (ΔΕΚΟ) (ΦΕΚ 314 Α΄)
    4. Την Εγκύκλιο του ΥπΕσΑΗΔ/ΔΙΣΚΠΟ/Φ.8/οικ.16752/22.7.2010
    5. Την Εγκύκλιο του ΥπΕσΑΗΔ/20868/29.9.2010
    6. Την απόφαση Δ.Σ με αριθμ. 20/11.02.11
    7. Το με αριθ. πρωτ. 347/30.03.11 υπηρεσιακό σημείωμα του Ευθύμιου Χανιώτη.
    Αποφασίζουμε
    Εγκρίνουμε τη δαπάνη ύψους 217,60€ ταξειδίου του υπαλλήλου του ΕΛΚΕΔΕ, Ευθύμιου Χανιώτη,
    από Αθήνα στην Αντίπαρο, προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληψία νερών για λογαριασμό
    του Δήμου Αντιπάρου την 04.04.2011. Η δαπάνη περιλαμβάνει εκτός των εξόδων της μετακίνησής
    του ακτοπλοϊκώς (διαδρομή Αθήνα – Πάρος – Αντίπαρος - Πάρος - Αθήνα), καθώς και ημερήσια
    αποζημίωση για δύο (2) ημέρες (03.04.2011 – 04.04.2011). Η διαμονή καλύπτεται από τον Δήμο
    Αντιπάρου.
    Η δαπάνη θα βαρύνει τα ίδια έσοδα.
    Ο Δ/νων Σύμβουλος
    Ν. Αντωνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σχόλια που δεν αναφέρονται στο κείμενο ή είναι υποτιμητικά για κάποιους θα διαγράφονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. SE EPIASE O PONOS BLOGGER??OTI UELEIS ESY BAZEIS KAI OXI OTI EINAI DIKAIO!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες