Pages

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κόντρες Ραγκούση με Ρέππα, Βενιζέλο και Καστανίδη

Από factorx 
Μία ωραία ατμόσφαιρα είναι στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Ήδη οι νέοι υπουργοί έπιασαν τα φτυάρια για τους προκατόχους τους. Το κύριο πρόσωπο είναι ο πρώην (και για λίγο) ισχυρός άνδρας της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός Υποδομών είναι σε διάσταση με τους Ρέππα και Βενιζέλο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με τον Ρέππα για τα ταξί και με τον Καστανίδη για τον Καλλικράτη.

Η απελευθέρωση των ταξί φαίνεται πως «απελευθέρωσε» την κόντρα Ραγκούση – Ρέππα. Έτσι οι Ρέππας και Βενιζέλος κατηγορούν τον Ραγκούση ότι δεν προώθησε το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αν και θα έπρεπε να το είχε παρουσιάσει τον Ιούνιο. Επισημαίνουν δε ότι, επειδή το θέμα ήταν «σε μηδενικό σημείο» και τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, υποχρεώθηκε ο Βενιζέλος στον εφαρμοστικό νόμο να περάσει διάταξη που σταματά όλες τις ωριμάνσεις προκειμένου να πιέσει την ΑΔΕΔΥ να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο δε Καστανίδης επέκρινε τον γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικού Γιάννη Στεφάνου, ο οποίος παρέμεινε στο υπουργείο, επειδή δεν έχουν προωθηθεί ακόμη όλα τα διατάγματα και οι ρυθμίσεις που αφορούν την μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», με αποτέλεσμα οι Δήμοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Σημειώνεται ότι ο Στεφάνου είναι στενός συνεργάτης του Ραγκούση από τότε που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Κυβέρνηση «σκορποχώρι» δηλαδή. Ο ένας γκρεμίζει όσα έχτιζε ο άλλος. Ο επόμενος ανακαλεί όσα έλεγε ο προηγούμενος. Ματαιώνει όσα προωθούσε ο προκάτοχός του.

1 σχόλιο:

  1. Πες μας κάτι και για το σύντομο ειδύλλιο Ραγκούση - Ρήγα και ποιός θα πάει σε πρόωρη συνταξη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές..
    Πες μας ακόμα για τις ρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις και για τους Δήμους μιάς χρήσεως του Καλλικράτη.
    Σίβυλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες