Pages

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πολλά ερωτηματικά από τη σύσταση της τουριστικής επιτροπής Αντιπάρου

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου, χθες Πέμπτη 17-03-2011, μεταξύ των άλλων θεμάτων ήταν και η συγκρότηση της νέας Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου. Το πιο κορυφαίο και μείζονος σημασίας θέμα της ημερήσιας διάταξης, κατά την εκτίμηση όλων, λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας και του μεγάλου ποσοστού συμμετοχής της στον σχεδιασμό και στην μελλοντική ανάπτυξη του νησιού.

Δυστυχώς, η Δημοτική πλειοψηφία με τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε και τα άτομα που πρότεινε ως μέλη της επιτροπής, αλλά και την μη αποδοχή των προτάσεων του κ. Μαριάνου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ, την οποία αποδέχθηκε, σχεδόν, το σύνολο των παρευρισκομένων κατοίκων, έδειξε ότι τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου, διακατέχονται
από την ίδια αποτυχημένη νοοτροπία του πρόσφατου παρελθόντος.

Πολλά από τα άτομα που συμπεριλήφθηκαν στην Τουριστική επιτροπή είναι χωρίς εξειδίκευση και γνώσεις της τουριστικής αγοράς και τέλος μερικά από αυτά δεν διαμένουν όλο το χρόνο στην Αντίπαρο.

Θα έπρεπε ο βασικός κορμός της Τουριστικής Επιτροπής να αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι να προέρχονται από όλους τους τουριστικούς κλάδους με γνώσεις και μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία, εφόσον αποφασίστηκε, μονομερώς, η πολυπρόσωπη λειτουργία της, ώστε η επιτροπή να λειτουργήσει σωστά και παραγωγικά.

Κατά την προσωπική μου άποψη προκλητικά δεν συμπεριλήφθηκαν την επιτροπή εκπρόσωποι των ξενοδόχων.

8 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΞΕΝΙΖΕΙ ΚΥΡΙΕ ΜΛΟΚΕΡ ΑΥΤΟ ? ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΙΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε δεν είναι τουλάχιστον απαραίτητο ο πρόεδρος να γνωρίζει ξένες γλώσσες, οι γνώσεις του χρειάζονται πιο πολύ, άλλωστε υπάρχουν τόσα πολλά μέλη που γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα και μπορούν να χειριστούν πολλά θέματα. Δεν γνωρίζω ότι αυτοί που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή ότι είναι μνηστήρες; αλήθεια τίνος;
    Οι ξενοδόχοι θα έπρεπε να είναι πρώτοι στην λίστα, δυστυχώς όμως, δεν συμπεριλήφθηκε κανένας, αντιθέτως τοποθετήθηκαν μέλη από κλάδους του τουρισμού με ελάχιστη αντιπροσώπευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΕΝΩΟΥΜΕ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΕΝΩΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι άδειες ξενοδοχείου δεν νομίζω ότι υπερβαίνουν τις 5. Επειδή λοιπόν είναι συγκεκριμένα τα άτομα, ποιον θεωρείτε ότι έπρεπε να ορίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιον οι ίδιοι οι ξενοδόχοι υποδείκνυαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε ανωνυμε του 5.23 πρεπει να ξερεις οτι στην Αντιπαρο υπαρχουν ατομα και μαλιστα νεα παιδια που εχουν κανει ειδικη εκπεδευση στο εξωτερικο επανω σε τουριστικα θεματα γιατι δεν χρησιμοποιησε αυτα? Γιατι επικρατει τετοιο καθεστος αλοστε το ειπε χθες ο Γ.Μ και το δεχθηκανε αδιαμαρτηριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανως και υπάρχει αντίλογος. Σε κάθε προσπάθεια για τον κοίνο καλό του τόπου κάποιοι θα βλέπουν εμπόδια. Ας δούμε πρώτα το έργο, τις προτάσεις και τις δυνατότητες τους. Είναι μια ομάδα ανθρώπων οπού έστω ενδιαφέρθηκε. Είναι μια προκληση για αυτους να αποδειξουν οτί μπορουν , οταν κανεις δεν τους εμπιστεύεται. Καλύτερα να μην γενικεύουμε και να μην τους αποθαρρυνουμε. Ας τους δωσουμε την δυνατοτητα να μας διαψευσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι παλιό (ένα χρόνο πριν) και δεν αναφέρεται στην τωρινή τουριστική επιτροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες