Pages

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Προόδου Αντιπάρου

Μια παράκληση του Συνδυασμού Ενωτική Κίνηση Προόδου

Αρκετοί από τους πολίτες της Αντιπάρου κυρίως νέοι, παρακολουθούμε τα blogs που ασχολούνται κυρίως με τα τοπικά ζητήματα. Η άποψη μας είναι ότι η προσφορά τους είναι πολύτιμη (πλην ελάχιστων θλιβερών εξαιρέσεων). Από τα blogs, δεν περιμένουμε και δεν είναι ο ρόλος τους να λύνουν τα τοπικά προβλήματα. Η αξία τους έγκειται στο ότι:
Αναδεικνύουν ζητήματα, προτείνουν λύσεις (σύμφωνα με τις απόψεις τους), πληροφορούν τους πολίτες, προβάλλουν χρήσιμες πρακτικές και παραδείγματα προς μίμηση, συγκεντρώνουν απόψεις πολιτών (και επισκεπτών), πολλές φορές αναδεικνύουν τα φυσικά πλεονεκτήματα του νησιού, που τείνουμε να ξεχάσουμε, ενθαρρύνουν τον διάλογο, προβληματίζουν...και άλλα πολλά.
Την περίοδο αυτή που χαρακτηρίζεται ως προεκλογική, είναι φυσικό να ασχολούνται κυρίως με τα πολιτικά πράγματα της Αντιπάρου. Έτσι διαβάζουμε πολλές αναρτήσεις και σχόλια σχετικά με τις τοπικές εξελίξεις. Θα μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των blogs προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, χωρίς φανατισμούς, και με τρόπο που θα βοηθούσε όλους τους υποψήφιους, αλλά και τους πολίτες για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, με θετικότερα βήματα και να κάνουμε την αυτοδιοίκηση μας αποτελεσματικότερη.
Δυστυχώς όμως…με ασπίδα την ανωνυμία, πολλοί προβαίνουν σε ακατάσχετη υβρεολογία, ειρωνεύονται τους πάντες και τα πάντα, και ισοπεδώνουν κάθε προσπάθεια αξιόλογη η μη, εξυπηρετώντας μόνο την προσωπική τους ψυχολογική εκτόνωση. Μια τέτοια πρακτική είναι στείρα από άποψη προστιθεμένης αξίας στα πολιτικά πράγματα και φυσικά απαράδεκτη ως συμπεριφορά.
Με αυτά κατά νου, ο συνδυασμός μας κάνει έκλυση και ταυτόχρονα παράκληση προς όλους τους επισκέπτες (των blogs), να παραιτηθούν από τέτοιες πρακτικές.
Αντίθετα ενθαρρύνουμε την πολιτισμένη και καλόβουλη κριτική, τις εποικοδομητικές προτάσεις και τον καλοπροαίρετο διάλογο που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τις παλαιοκομματικές νοσηρές προσεγγίσεις, στην σημαντικότερη διαδικασία της εκλογής των αντιπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι θα αισθανθούμε και την ηθική ικανοποίηση ότι συμβάλλουμε όλοι σε ένα κοινό ευγενικό σκοπό.

Ας συμβάλλουμε όλοι για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο

Για την Ενωτική Κίνηση Προόδου
Νίκος Μαριάνος

2 σχόλια:

  1. εντάξει θα την σώσει την Αντίπαρο και τα blogs
    με τα Ελληνικά τι γίνεται
    ΑΛΛΟ ΕΚΛΥΣΗ ΑΛΛΟ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΛΙΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nικολακι μαθαμε και τα blogs xaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες