Pages

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κουτσομπολιά και δημοτικές εκλογές

Περίπου δύο μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και όπως είναι φυσικό έχουν "φουντώσει" οι διεργασίες για την κατάρτιση των συνδυασμών και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων αλλά και των απλών πολιτών της Αντιπάρου.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τόσο οι διεργασίες όσο και οι αντιπαραθέσεις είναι αστείες.
Άτομα χωρίς καμιά επιρροή και χωρίς ντροπή προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρίσκονται στην επικαιρότητα, άλλοι ψευδόμενοι ή ερωτοτροπώντας με όλους και άλλοι αναλίσκομενοι στην δημοσιοποίηση κλεψίτυπων ανακοινώσεων ενεργών πολιτών του νησιού μας.
Το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο αυτές οι ενέργειες βοηθούν τους πολίτες να κρίνουν απερίσπαστοι ποιοι υποψήφιοι έχουν τα καλύτερα εφόδια και προθέσεις, εάν εκλεγούν, για το καλό του τόπου μας ή τους αποπροσανατολίζουν.
Εκτός των παραπάνω, υπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Και αυτό ακούει στο όνομα "ψίθυροι". Οι ψίθυροι (κοινώς κουτσομπολιά) διαχρονικά έχουν αποδειχθεί ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να πολεμήσεις κάποιον. Βάζεις ή πληρώνεις λοιπόν δύο-τρεις καλοθελητές, γραφιάδες ή μη και διασπείρουν, επώνυμα ή ανώνυμα –πάντα εμπιστευτικά- ότι ο τάδε υποψήφιος έκανε αυτό ή εκείνο, ο τάδε συνδυασμός δεν τραβάει ή ο δείνα πολίτης υποστηρίζει ή είναι υποψήφιος του τάδε συνδυασμού.
Αυτά τα κουτσομπολιά διαδίδονται και δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα που δύσκολα μπορείς να το αντιμετωπίσεις.
Με όλα αυτά, χάνεται η ουσία του προεκλογικού αγώνα, ο πολίτης δεν μαθαίνει ποτέ τα προγράμματα, τους στόχους και τις προτεραιότητες των συνδυασμών, αλλά ασχολείται αποκλειστικά με αυτά.
Στις επικείμενες εκλογές, ας αναλογιστούμε όλα αυτά, ας θέσουμε στο περιθώριο όλους αυτούς που από μικροψυχία και αρχομανία μεταχειρίζονται τέτοιες μεθόδους και ας υποστηρίξουμε αυτούς που πραγματικά αξίζουν και μπορούν να οδηγήσουν την Αντίπαρο μπροστά. Όσο για αυτούς, τους ικανούς συμπολίτες μας, που μέχρι σήμερα αποστασιοποιούνται από τα κοινά, υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα να αποδείξουν, ότι πραγματικά αγαπούν το νησί τους συμμετέχοντας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες