Pages

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Αντίο!!!

Δύο μέρες τώρα γράφω, σβήνω, αμφιταλαντεύομαι, φαντάζει δύσκολο αυτό που κάνω, μου είχε γίνει βλέπεις συνήθεια, μα η απόφασή μου είναι οριστική.
Ευχαριστώ, όλους αυτούς που τόσο καιρό με "ανέχθηκαν" διαβάζοντας τις σκέψεις μου, ευχαριστώ και όλους όσους άφησαν τα σχόλιά τους, ελπίζω να συνεχίσουν να καταθέτουν τις απόψεις τους στα υπόλοιπα ιστολόγια που ενδιαφέρονται για την Πάρο και την Αντίπαρο. ΥΓ: Τα σχόλια θα παραμείνουν για λίγες μέρες ανοιχτά μετά θα κλείσουν.

5 σχόλια:

  1. Κάνω έλεγχο σχολίων, εγώ που μέχρι τώρα ήμουν φανατικός των ελεύθερων σχολιασμών, γιατί μερικοί "καλοθελητές" θέλησαν να βγάλουν όλα τα απωθημένα τους, όσα σχόλια στείλετε μέχρι και την Τετάρτη θα αναρτηθούν όλα, εφόσον βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του υποφερτού, μετά απ' αυτή την ημέρα θα σταματήσει ο σχολιασμός, το ιστολόγιο θα συνεχίσει να υπάρχει στο διαδίκτυο.
    Και μια συμβουλή στους άλλους blogger's
    "Ως ανώνυμοι αναγκάζουμε την εξουσία να απαντά με επιχειρήματα, ενώ ως επώνυμοι με τα επιχειρήματα τους μας πιέζουν...
    Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω των blog... είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις για σιωπή,για έλεγχο της ελευθερίας σκέψης & έκφρασης αλλά και διακίνησης των πληροφοριών.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε blog συμβάλει στο ζωντανό δημόσιο διάλογο.
    Κάθε δημόσιο πρόσωπο πρέπει να υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος δεν αντεχει στην κριτικη ,να παραμεινει στο σπιτι του ή στο φαρμακειο του ,να κανει παρεα με τους κολλητους του και να αφησει το νησι να προχωρησει μπροστα.Φτανει πια δεν το βλεπει οτι η κοινωνια με αυτα και αυτα του εχει γυρισει οριστικα και αμετακλητα την πλατη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aκομη και τα επωνυμο χαρακτηριζει τον ανθρωπο.Ειναι πολυ "ΚΟΝΤΟΣ"για να έχει το πολιτικο αναστημα να δεχθει κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα, με συνομωσιακές αγυρτείες και χοντροκομμένες προσεγγίσεις, φτάσαμε και στο σημείο που πριν λίγους μήνες είχαμε προβλέψει. Ένα μπλογκ της περιοχής, αδελφάκι στην ανάδελφη οικογένεια της τοπικής μπλογκόσφαιρας, κατέβασε ρολά. Έκλεισε. Παραδόθηκε. Συνθηκολόγησε. Έγινε έρμαιο των πολιτικών δυνάμεων που, πριν καλά καλά μάθουν τι ακριβώς σημαίνει "blog" (για το τι ακριβώς πρεσβεύει ένα μπλογκ χρειάζονται φροντιστήριο για να το καταλάβουν), χύμηξαν απάνω στον διαχειριστή που τους έκρινε, να του κατεβάσουν τη μάσκα, να τον ξεσκεπάσουν, να τον απειλήσουν, ίσως και να τον διαπομπεύσουν. Και είναι κακό σημάδι που όλη αυτή η κινητοποίηση έγινε απλά για μία κριτική σε ένα δημόσιο πρόσωπο. Πολύ σωστά δηλώνει ο απελθών μπλόγκερ ότι μέσω της δικής μας ανωνυμίας τα δημόσια πρόσωπα ελέγχονται και σοβαρεύονται, ενώ η δική μας επωνυμία είναι ένα μπούμεραγκ που επιστρέφει στον ίδιο το διαχειριστή.

    Για πάμε λοιπόν άλλη μια φορά να αποσαφηνίσουμε στους κυρίους αιρετούς και ενάρετους τα ακόλουθα:

    -Το ότι ένα μπλογκ είναι ανώνυμο δεν σημαίνει ότι είναι και ανυπόγραφο. Το κράτος άμα θέλει μπορεί να μάθει ποιος είμαι και ποια η διεύθυνσή μου, και οφείλει να το κάνει εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις. Μόνο τότε όμως και μόνον το κράτος. Όχι ο καθένας που θίγεται από ένα κείμενο.


    -Τα έντυπα ΜΜΕ βρίθουν από άρθρα ανυπόγραφα, γραφτά-λιβέλους, στήλες σατιρικές, σημειώσεις απαξιωτικές, σχόλια υβριστικά, και τέλος πάντων κείμενα πολύ πιο αήθη από τα περισσότερα κείμενα των τοπικών μπλογκς. Την πληρώνει ένας μπλόγκερ ως εξιλαστήριο θύμα ή επειδή τα συμφέροντα πολιτικής και έμμισθης δημοσιογραφίας είναι στενά συνυφασμένα στην κορυφή;


    -Ο διαχειριστής του parospress δεν διέκοψε τη λειτουργία του μπλογκ του. Η σωστή διατύπωση είναι πως ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να τη διακόψει. Αυτή η έμμεση απειλή που ακόμα μοιάζει να αιωρείται πάνω από το κεφάλι πια όχι του parospress μόνον, αλλά όλων μας, είναι απειλή κατά της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Αν οι υπεύθυνοι για τον εξαναγκασμό σε παύση του parospress διαθέτουν πολιτική ευθιξία οφείλουν να επανορθώσουν. Πράγμα απίθανο, γιατί η πολιτική ευθιξία προϋποθέτει (πολιτική) παιδεία. Κι αν υπήρχαν έστω και ίχνη αυτής δεν θα κινούνταν λυτοί και δεμένοι να προσεγγίσουν τον απελθώντα με τον τρόπο που το έκαναν.


    -Η ταυτότητα, το ύφος, και οι απόψεις του διαχειριστή ενός μπλογκ δεν πρέπει να ταυτίζονται με το βίο και τις απόψεις του στην πραγματική ζωή, εκτός αν ο ίδιος εκχωρεί αυτό το δικαίωμα.


    Και πως να πειστεί κάποιος ότι υπάρχει δίκιο στις πράξεις των υποτακτικών που εξανάγκασαν ένα μπλογκ σε κλείσιμο (κι ίσως έναν δημόσιο λειτουργό σε απολογία ή σε μετάθεση στην πινέζα του χάρτη).

    Πώς να επιτρέψει να δεχτεί πιέσεις στην πραγματική του ζωή όταν δεν έχει εκχωρήσει αυτό το δικαίωμα;

    Αν υπάρχει η ανάγκη αγαπητέ διαχειριστή να εκφράσεις και στο μέλλον την κριτική σου και να παραθέσεις την οπτική σου, είναι βέβαιο ότι θα βρεις το δρόμο.

    Καλή τύχη, ευχαριστούμε για την παρουσία σου ως τώρα.

    http://antiparos-blog.blogspot.com/2009/02/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες