Pages

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Συνέχεια για το Γυμνάσιο Αντιπάρου

Χθες έλαβα ένα μήνυμα-απάντηση του σχολίου μας για το Γυμνάσιο Αντιπάρου το οποίο σας παραθέτω:
Θέλοντας να πιστεύω ότι η αναφορά σας σε θεσμικούς παράγοντες όπως οι καθηγητές του σχολείου πηγάζει από το ενδιαφέρον και την την αγάπη σας για την παιδεία και οτι είναι καλοπροαίρετη θα ήθελα να επισημάνω μερικές ανακρίβειες που περιλαμβάνονται σε ένα e-mail που διάβασα. Και επειδή ούτε το όνομα του φίλου σας αναφέρετε αλλά ούτε και το δικό σας γνωρίζω θα σας παρακαλούσα στις επόμενές σας αναφορές στο θέμα μιά και θα επανέλθετε να λάβετε υπ'όψιν σας και τις επισημάνσεις αυτές.
Το σχολείο λειτούργησε την ημέρα του απαγορευτικού με τους υπάρχοντες καθηγητές. Οι καθηγητές πραγματικά λαμβάνουν αυξημένα μόρια και τίποτα παραπάνω καθότι το αυξημένο αφορολόγητο το έχουν ΜΟΝΟ όσοι με βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την κοινότητα αποδεικνύεται οτι διαμένουν στην Αντίπαρο. Και αφού είσαστε πληροφορημένος για τις φορές που έγινε απαγορευτικό θα έπρεπε να προσδιορίσετε και το πόσο πολλές φορές που αναφέρετε στο μύνημά σας μιας και ήταν ελάχιστες.
Η αναφορά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα στη σωστή βάση του μπορεί ίσως να βοηθήσει και στην επίλυσή του. Ο δρόμος της υπερβολής ειδικά όταν παραγκωνίζεται ο ρόλος των φορέων και οργάνων λειτουργείας των σχολείων όπως ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και ο Σύλλογος διδασκόντων των σχολείων βοηθάει μάλλον στην επιπλοκή τους.
Ελπίζω με το μύνημά μου αυτό να βοήθησα κάπως στην καλύτερή σας πληροφόρηση.
Το e-mail μου το έχετε για οποιαδήποτε επικοινωνία Ένας άλλος φίλος
Η απάντηση μας:
Αγαπητέ μου κύριε δεν είστε "Ένας άλλος φίλος" αλλά ο κ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ Δ/ντής του Γυμνασίου Αντιπάρου.
Ελπίζαμε ότι δεν θα αμφισβητούσατε ότι το σχολείο δεν λειτούργησε την Παρασκευή, η παρουσία η δική σας και του γυμναστή δεν ήταν αρκετές να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων.
Μπορεί να κάναμε λάθος για το αυξημένο αφορολόγητο, αλλά ο νομοθέτης όταν θέσπιζε περισσότερα μόρια για την Αντίπαρο ως δυσπρόσιτη περιοχή, εννοούσε ότι οι καθηγητές θα διαμένουν εκεί διαφορετικά δεν θα είχε νόημα η ρύθμιση αυτή. Το "μέγεθος" των απαγορευτικών δεν έχει σημασία, έστω και μια ώρα χαμένη είναι σημαντική απώλεια.
Η αναφορά σας σε υπαρκτό πρόβλημα που ζητά την επίλυσή του, προφανώς εννοείτε την πορθμειακή σύνδεση της Αντιπάρου, εμείς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε, μέχρι όμως να λυθεί το πρόβλημα ανήκει σε σας.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Σύλλογος Γονέων και οι μαθητές συμφωνούν με την τακτική που μέχρι σήμερα ακολουθούν οι καθηγητές, αν συμφωνούν με σας, ότι οι φορές που δεν λειτούργησε το σχολείο λόγω απαγορευτικού είναι ελάχιστες, λυπάμαι πολύ και προκαταβολικά ζητάω συγγνώμη.

2 σχόλια:

  1. Aπαράδεκτη και αντιδεοντολογική η προσέγγιση του θέματος. Και βάναυσα κίτρινη ως προς την αποκάλυψη και δημοσιοποίηση του ονόματος του διευθυντή του Λυκείου. Ποιος δημοσιογραφικός κώδικας ερμηνεύει αυτή την κωμωδία, ο blogger να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του και ο συνομιλητής του όχι μόνο να ξεσκεπάζεται, αλλά και να παραδίδεται βορά στα τοπικά έντυπα ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώφείλω μια απάντηση για αυτό που λέτε ο κ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ μου απάντησε από το προσωπικό του email και το όνομά του εμφανίστηκε στο δικό μου γραμματοκιβώτιο, δεν θα έβαζα το όνομά του αν υπόγραφε ως ανώνυμος ή αν απλά μου έγραφε να βάλω την απάντησή του, αλλά απάντησε ειρωνικά υπογράφοντας ως "Ενας άλλος φίλος" αυτό με πείραξε και τίποτα άλλο.
    Άλλωστε επειδή σχολιάστηκε αυτό από τον ΗΧΩ FM άμεσα τους έστειλα φωτογραφία του μηνύματος με το όνομα του αποστολέα για να αρθεί κάθε παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες