Pages

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ "ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ".

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο μία ακόμη συνάντηση Δήμου και φορέων, με θέμα την αξιολόγηση των προτάσεων για το κυκλοφοριακό της Παροικιάς.
Άλλη μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα, αλλά με χρήσιμα συμπεράσματα .
Και κατά την γνώμη μας το βασικότερο συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει".
Το λέμε αυτό διότι πιστεύουμε ότι το θέμα έχει πλέον κουράσει.
Χρόνια τώρα συζητήσεις επί συζητήσεων, προτάσεις επί προτάσεων, αλλά αποτέλεσμα κανένα, καμία  λύση δεν υπάρχει και η Παροικιά χρόνο με το χρόνο βυθίζεται ολοένα στην δίνη του προβλήματός της, το οποίο ολοένα και γιγαντώνεται.
Σε κάθε συνάντηση, παρευρίσκονται επικεφαλής φορέων, χρηστών, πολίτες αρμόδιοι, αναρμόδιοι, γραφικοί και άλλοι, όλοι έχουν προτάσεις, άλλες σωστές άλλες λάθος άλλες εξωπραγματικές άλλες εφικτές.
Ο κάθε φορέας προτείνει αυτό που πιστεύει ότι είναι το καλύτερο, αλλά και αυτό που εξυπηρετεί πρώτα τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί, δηλαδή οι του ΚΤΕΛ ναι μεν αλλά να μην μετακινηθεί η αφετηρία τους, οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ  και αυτοί ναι μεν αλλά να μην πάνε στα προτεινόμενα από τις αρχές σημεία, οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων ναι μεν αλλά τα ενοικιαζόμενα πρέπει να προστατευθούν και για να μην πλατιάζουμε, ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του κλάδου που εκπροσωπεί και προτείνει μέτρα που οι άλλοι κλάδοι απορρίπτουν
.
Έγιναν κάποιες ουσιαστικές προτάσεις από συλλόγους, οι οποίες προτάσεις μπορεί να ανακουφίζουν το πρόβλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λύσεις για το μέλλον και εάν περιμένετε να γίνει ο δεύτερος περιφερειακός της Παροικιάς, λυπάμαι που το λέω αλλά θα κλείσουμε τα μάτια μας και περιφερειακό δεν θα δούμε.
Η Αστυνομία έχει τις δικές της απόψεις και η Λιμενική Αρχή που έχει και το κύριο βάρος του κυκλοφοριακού στην περιοχή του λιμένα, προτείνει τα δικά της μέτρα.
Και στην μέση όλων αυτών ...ο Δήμος, ο οποίος έχει και την ευθύνη της απόφασης για τα τελικά μέτρα και τις τελικές παρεμβάσεις .
Επειδή πιστεύουμε ότι θα παρέλθει και το 2018 και το 2019 αλλά ίσως και το 2029 και ακόμη θα συζητάμε, αν όχι εμείς τα παιδιά μας, αυτή η υπόθεση πρέπει να λήξει εδώ και τώρα.
Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη, ουσιαστική και εφικτή.
Ο Δήμος πρέπει άμεσα να συγκροτήσει μια πενταμελή επιτροπή, στην οποία να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι  επαγγελματικών  κλάδων.
Σκοπός της οποίας  θα είναι σε διάστημα ενός μηνός από την συγκρότησή της, να συγκεντρώσει όλες της μέχρι σήμερα προτάσεις, να αξιολογηθούν από την επιτροπή και να εκδοθεί ένα τελικό κείμενο με δύο-τρείς εναλλακτικές, το οποίο θα δοθεί στον Δήμο για  να παρθεί τελικά η πολιτική απόφαση για την ανάθεση μελέτης επί συγκεκριμένων προτάσεων.
Τα λόγια πρέπει να τελειώσουν....καλή η Δημοκρατία, αλλά πρέπει να παράγονται και αποτελέσματα...αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Δυστυχώς πρέπει να καταλάβουμε και εμείς αλλά και η Δημοτική αρχή ότι ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται, έτσι και τώρα, κάποιοι θα δυσαρεστηθούν αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την Παριανή κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες