Pages

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ-
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Αποφασίστηκε σήμερα τετάρτη 8 Μαρτίου ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του
Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου να στηρίξει και να συνταχθεί με την Επιτροπή Αγώνα για τις ανεμογεννήτριες,
επιτροπή που ορίστηκε από το ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ, και εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της πάρου . ...
Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο να μας εκπροσωπήσει το μέλος μας κ κωνσταντίνος ροδίτης.
Σημειώνουμε ότι οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν είναι ύψους άνω των 100 μέτρων και η κάθε μία θα χρειαστεί για την εγκατάστασή της περίπου οκτώ στρέμματα. Για την τοποθέτησή τους και την εξυπηρέτηση της εγκατάστασης θα απαιτηθεί κατασκευή δρόμων πλάτους 8 μέτρων. Τι σημαίνει αυτό;
Θα χρειαστούν νέοι δρόμοι 15 χιλιομέτρων πάνω στα βουνά σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, επί μέσο όρο άνοιγμα δρόμου 8 μέτρα, έχουμε 120.000 τετραγωνικά μέτρα στις βουνοκορφές! Δηλαδή, ολική καταστροφή. Συν τα καλώδια και οι κολώνες μεταφοράς, συν οι υποσταθμοί, συν 30.000 κυβικά μέτρα μπετόν για την τοποθέτηση των Α/Γ έχουμε το τέλειο έγκλημα στο λιτό και απέριττο Κυκλαδικό περιβάλλον, που κάθε χρόνο αποφέρει στον κρατικό κορβανά περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.
Νέα δικάσιμος
Για το θέμα της κατασκευής νέων αιολικών πάρκων στην Πάρο, ορίστηκε νέα δικάσιμος της αίτησης ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων δήμων (Άνδρου, Νάξου, Τήνου, Πάρου), κατά της με αρ. πρωτ., οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ) «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων», για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την Τετάρτη 24.05.2017.
.
Όποιοι ονειρεύονται τη λεηλασία και την καταστροφή, μεταμορφώνοντας τα βουνά μας σε βιομηχανική ζώνη με τη διάνοιξη λεωφόρων για τη μεταφορά των τεράστιων ανεμογεννητριών, ας το ξεχάσουν!
Ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του επαγγελματικού συλλόγου πάρου αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες