Pages

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Υπόμνημα θεμάτων Πάρου προς τον Πρωθυπουργό



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ &
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πάρος 29.07.2016
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ
ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αξιότιμο κ. Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε στο νησί μας.
Με την ευκαιρία της παρουσίας σας στο νησί μας θα επιθυμούσαμε να σας καταθέσουμε τα παρακάτω θέματα:

1. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με την λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο νησί μας.
Το συγκεκριμένο έργο είναι ύψιστης σημασίας, τόσο για την Πάρο & την Αντίπαρο, όσο και για τα κοντινά Κυκλαδονήσια (Νάξο, Σίφνο, Σέριφο κ.λπ.).
Το νέο αεροδρόμιο Πάρου πρόκειται να αναβαθμίσει την Πάρο και την Αντίπαρο στον τουριστικό χάρτη και να συμβάλλει στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στην αντιμετώπιση έκτακτων θεμάτων υγείας.
Θα ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό το νέο αεροδρόμιο να έχει απευθείας συνδέσεις με τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οπότε κρίνουμε αναγκαία την επέκταση του διαδρόμου στα 2000μ καθώς και την κατασκευή των ανάλογων κτιριακών υποδομών.
2. Ο τομέας της υγείας στο νησί μας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια, χωρίς την ύπαρξη βασικών και αναγκαίων ειδικοτήτων για την ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων σε Πάρο - Αντίπαρο και των τουριστών που μας επισκέπτονται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Πάρου με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΚΑΒ Πάρου ώστε να μην παρουσιάζονται κενές βάρδιες.
2. O περιφερειακός δρόμος της Παροικίας είναι έντονα επιβαρυμένος με την κυκλοφορία χιλιάδων αυτοκινήτων και ιδιαίτερα κατά την ώρα που βρίσκονται τα πλοία στο λιμάνι της Παροικίας. Για τον παραπάνω λόγο υπάρχει ανάγκη κατασκευής νέου περιφερειακού δρόμου στα όρια της Παροικίας.
3. Διάχυτος και έντονος είναι ο προβληματισμός των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Παροικίας, για την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής και την έλλειψη μεθοδευμένου προγραμματισμού και στρατηγικής διαχείρισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα του νησιού μας, μεταξύ των οποίων είναι και το εμπορικό λιμάνι.
Η περιοχή της Παροικίας έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, από την λειτουργία του εμπορικού λιμένος, συνεχή πλήγματα στην αισθητική της παρουσία, στην τουριστική της κίνηση, στην αξιοποίηση του εν γένει δυναμικού της, στην ανάπτυξη και στον εξωραϊσμό της, στην οικονομία της, στην επαγγελματική της δραστηριότητα. Το λιμάνι της Πάρου συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των λιμένων της χώρας, που παρουσιάζει την μορφή «επιβατηγό λιμάνι-εμπορικό λιμάνι - μαρίνα - αλιευτικό καταφύγιο».
Αυτό και μόνον το χαρακτηριστικό καθιστά επιβεβλημένη την ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη για την άμεση μεταφορά του εμπορικού λιμένος της Πάρου.
4. Υπάρχει ανάγκη επανασχεδιασμού νέου επιβατικού λιμένα και οδικού άξονα από τεχνοκράτες - λιμενολόγους και ειδικά στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων (με την ένταξη και χρηματοδότηση τους από Ευρωπαϊκά προγράμματα).
5. Κατασκευή μονάδων βιολογικού καθαρισμού ή μονάδων compact και αποχετευτικών δικτύων στα διαμερίσματα και τις κοινότητες της Πάρου που δεν υφίστανται οι ανάλογες υποδομές.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων
ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μαντώ Μαυρογένους»
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου
Κώστας Μπιζάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες