Pages

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η Πάρος απέτρεψε δυο φορές τη μετακίνηση του νέου ασθενοφόρου - φωτογραφίες!



Δυο φορές, με προφορική εντολή του Προέδρου του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, το νέο ασθενοφόρο Πάρου βρέθηκε μια… ανάσα από την μετακίνησή του από το νησί μας, τις τελευταίες ώρες, και τις δυο φορές η μετακίνησή του αποτράπηκε μετά την παρέμβαση κατοίκων και φορέων της Πάρου.

Η πρώτη απόπειρα μετακίνησης του ασθενοφόρου συνέβη χθες το βράδυ μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αλλά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες κάτοικοι του νησιού απέκλεισαν το ασθενοφόρο και το κράτησαν στο Κέντρο Υγείας.
Η δεύτερη απόπειρα έγινε σήμερα το πρωί, πάλι με προφορική εντολή του Προέδρου του ΕΚΑΒ που είχε ενημερώσει και το Λιμεναρχείο Πάρου ότι σε περίπτωση που κάποιος εμποδίσει την μετακίνησή του να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το παρών σήμερα το πρωί στο λιμάνι έδωσε και ο Δήμαρχος Πάρου που έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ απέτρεψε τη μετακίνησή του και συμφωνήθηκε να τα πουν την επόμενη ώρα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου ο κ. Καρακατσιανόπουλος θα μετείεχε μέσω ζωντανής σύνδεσης με SKYPE.
Στο λιμάνι σήμερα το πρωί πήγαν και τα δυο ασθενοφόρα και κάτοικοι τα έκλεισαν με άλλα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, με αποτέλεσμα να αποτραπεί εκ νέου η μετακίνηση του νέου ασθενοφόρου και να επιστρέψει στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Τα όσα απίστευτα και όμως αληθινά συνέβησαν με φόντο την απόπειρα διπλής μετακίνησης του νέου ασθενοφόρου από το νησί μας τις τελευταίες ώρες συζητήθηκαν στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο Πάρου παρουσία του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου, του Επάρχου Πάρου Κωνσταντίνου Ν. Μπιζά, του προέδρου του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, (υπήρχε σύνδεση απ’ ευθείας μέσω SKYPE), εκπροσώπων παρατάξεων, μελών και φορέων του νησιού μας.
Η συζήτηση - σύσκεψη ξεκίνησε περίπου στις 11:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00.
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα και υποστήριξε πως δεν αποδυναμώνεται η επιχειρησιακή ικανότητα της Πάρου με τη μετακίνηση του νέου ασθενοφόρου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάρου πρότεινε να πάρει το ΕΚΑΒ το τρίτο ασθενοφόρο που υπάρχει στο ΕΚΑΒ Πάρου, και να παραμείνουν τα άλλα δυο, το νέο που δεν είναι μονάδα και το άλλο που είναι μονάδα. Επίσης ζητήθηκε το νέο ασθενοφόρο να γίνει και αυτό μονάδα με την προσθήκη αναπνευστικής συσκευής και μόνιτορ καρδιογράφου.
Σε όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεν έδωσε σαφή απάντηση πέρα από το «θα το σκεφθώ».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν μπορεί να αποκλειστεί και τέταρτη απόπειρα μετακίνησης του ασθενοφόρου από το νησί μας τις επόμενες ώρες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Πάρου θα έχει και πάλι επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ την ερχόμενη Τρίτη, για να βρεθεί η οριστική λύση που δεν είναι άλλη από την παραμονή του νέου ασθενοφόρου στο νησί μας, αφού μεσολαβεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε οι πρώτες είναι από τη σηυμερινή απόπειρα μετακίνησης του νέου ασθενοφόρου στο λιμάνι της Πάρου και οι δεύτερες από την χθεσινοβραδυνή απόπειρα στο Κέντρο Υγείας Πάρου.









Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του Γιώργος Αχιλλέας Καρατζάς
από τη χθεσινοβραδυνή κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Πάρου
για να μην μετακινηθεί το νέο ασθενοφόρο











1 σχόλιο:

  1. Σε κάθε περίπτωση,ας αποφεύγονται οι υπερβολές που κάποτε καταλήγουν σε γραφικότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες