Pages

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

«Φωτιά» οι νέες τιμές στους αιγιαλούς της Πάρου



* Ακόμα και υπερδιπλασιασμός των τιμών για όσους ενοικιάσουν χώρους στον αιγιαλό για να εκμεταλλευτούν ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια μέσα αναψυχής και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Πάρο! * Ποιές είναι οι νέες τιμές που αναπροσδιορίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομικών * Τι απαντάει ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος

«Τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πεντέξι» λέει η λαϊκή μας παροιμία και πάει «γάντι» στον υπερβολικό αναπροσδιορισμό των τιμών στους αιγιαλούς της Πάρου για εκμετάλλευση ομπρελοξαπλωστρών, τραπεζοκαθισμάτων και θαλασσίων μέσων αναψυχής που επιβάλει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε έγγραφό της προς τον Δήμο Πάρου με ημερομηνία 11/5/2016 η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Μισθωτικές αξίες απλής χρήσης αιγιαλού» κάνει γνωστά τα εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη την τουριστική αξία της νήσου Πάρου η οποία κατατάσσεται σε έναν εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας, θεωρούμε ότι καθίσταται αναγκαίος ο αναπροσδιορισμός των μισθωτικών αξιών των αιγιαλών για εκμετάλλευση ομπρελλοξαπλωστρών, τραπεζοκαθισμάτων και θαλασσίων μέσων αναψυχής της οικείας χωρικής αρμοδιότητας. Σε συνέχεια των προαναφερομένων σας αποστέλλουμε κάτωθι τον αναπροσαρμοσμένο πίνακα τιμών ανά περιοχή και χρήση για το έτος 2016.

ΤΙΜΕΣ ΟΜΠΡΕΛΛΟΞΑΠΛΩΣΤΡΩΝ
(στην παρένθεση οι τιμές που ίσχυαν)

ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΕΥΡΩ/Τ.Μ.
ΚΑΤΗΓ.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ
35 (25)
Α
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΤΗΣ
35 (15,45)
Α
ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΚΡΗ
40 (20)
Α
ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ
40 (30)
Α
ΚΡΙΟΣ
40 (25)
Α
ΜΑΡΤΣΕΛΟ
40 (30)
Α
ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ
45 (30)
Α
ΠΟΥΝΤΑ ΜΠΙΤΣ
50 (40)
Α



ΑΜΠΕΛΑΣ
30 (30)
Β
ΦΑΡΑΓΓΑΣ
30 (30)
Β
ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ
30 (30)
Β
ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ (ΤΣΕΡΔΑΚΙΑ)
30
Β



ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
20
Γ

ΤΙΜΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
(στην παρένθεση οι τιμές που ίσχυαν)

ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΕΥΡΩ/Τ.Μ.
ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
90 (40)
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΝΑΟΥΣΑΣ
90 (40)
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ
90 (40)
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
100 (44)
ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
120 (55)


ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΤΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ
ΟΜΠΡΕΛΛΟ-
ΞΑΠΛΩΣΤΡΩΝ

ΤΙΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ - ΚΑΝΤΙΝΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΤΙΜΗ
ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ (ΤΣΕΡΔΑΚΙΑ)
5000 ΕΥΡΩ + 30 ΕΥΡΩ / Τ.Μ.
ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ
5000 ΕΥΡΩ + 40 ΕΥΡΩ / Τ.Μ.
ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ
5000 ΕΥΡΩ + 45 ΕΥΡΩ / Τ.Μ.
ΠΟΥΝΤΑ (ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ)
5000 ΕΥΡΩ + 20 ΕΥΡΩ / Τ.Μ.


ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
3000 ΕΥΡΩ + … ΕΥΡΩ / Τ.Μ.
Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ
ΟΜΠΡΕΛΛΟ-
ΞΑΠΛΩΣΤΡΩΝ

Ο Προϊστάμενος της
Περιφερειακής Διεύθυνσης
Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου
Δημήτρης Πατρώνης
______________________________________

Η απάντηση του Δημάρχου Πάρου

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος στο απαντητικό του έγγραφο προς την υπηρεσία με ημερομηνία 13/5/2016 αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Μισθωτικές αξίες απλής χρήσης αιγιαλού»
ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αριθμ. 3754/11-05-2016 έγγραφό σας

Με το παραπάνω έγγραφό σας ενημερώνετε για την αναπροσαρμογή των μισθωτικών αξιών αιγιαλών για εκμετάλλευση ομπρελλοξαπλωστρών τραπεζοκαθισμάτων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής - καντινών, παρατηρείται με έκπληξη σε ορισμένες περιοχές μια αύξηση των τιμών υπερδιπλάσια η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την υπερβολική και πέρα από κάθε λογική αύξηση του κόστους και μετακύλισή του στον επισκέπτη η οποία εντέλει θα λειτουργήσει αποτρεπτικά όσον αφορά την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.
Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε συνδυασμό με την αύξηση των εν λόγω τιμών και τη φημολογούμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης θα είναι ένα ακόμα χτύπημα για τους επιχειρηματίες ή όσους θέλουν να ασχοληθούν με δραστηριότητες στις περιοχές αυτές με αποτέλεσμα την τελική μείωση επισκεπτών και εσόδων.
Ο χαρακτηρισμός του νησιού ως ένας εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσει αυτές τις αυξήσεις στα τραπεζοκαθίσματα ή στα θαλάσσια μέσα αναψυχής που ουσιαστικά σημαίνει ή το κλείσιμο των επιχειρήσεων ή την υπέρογκη αύξηση από μέρους των επιχειρηματιών των τιμών σε δύσκολες οικονομικές περιόδους όχι μόνο για τη χώρα μας.
Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν πολλά άτομα και τονώνουν την τοπική οικονομία δεδομένου ότι πολλές οικογένειες στηρίζουν την επιβίωσή τους στην εργασία της καλοκαιρινής περιόδου.
Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του για την προβολή του νησιού και την αύξηση των επισκεπτών και η μεγάλη αύξηση των τιμών ακυρώνει αυτή την προσπάθεια.
Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου να επανεξεταστεί η αναπροσαρμογή των τιμών λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καθώς και το γεγονός της αύξησης των τιμών σε όλους τους τομείς και τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου η οποία δεν είναι ίδια για όλα τα νησιά και στην Πάρο περιορίζεται στους δύο μήνες.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες