Pages

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Φορολόγησαν με 1.400 ευρώ τον εθελοντισμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάρου!!!



Ότι και να γράψουμε θα είναι λίγο για την απίστευτη ιστορία φορολόγησης του καθ’ όλα νόμιμου συνεταιρισμού που έχει δημιουργηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας Πάρου και που ενοικίασε και δουλεύει, επίσης καθ' όλα νόμιμα, το κυλικείο στο σχολείο.
Η απίστευτη ιστορία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας Πάρου μέσα από το αναλυτικό και κατατοπιστικό κείμενο του Διευθυντή του Νίκου Μαρινάκη που ακολουθεί:

Στο σχολείο, όπως είναι γνωστό, έχουμε φτιάξει σχολικό συνεταιρισμό βάση του νόμου 1566/85.
Αυτός έχει ΑΦΜ, έχει Δ.Σ., εποπτικό συμβούλιο, καταστατικό, κάνει απολογισμούς κ.λπ. Όλα νόμιμα και τα παιδιά είναι τα μέλη του.
Ο συνεταιρισμός ενοικίασε το κυλικείο του σχολείου. Το οποίο έφτιαξε με δικά του χρήματα και πολύ δουλειά ο σύλλογος γονέων. Εξαιτίας της κατασκευής του κυλικείου αποκαλύφτηκαν και νομιμοποιήθηκαν διάφορες οικοδομικές παραβάσεις σε όλο το κτίριο. Όλα και πάλι νόμιμα.
Νόμιμα λειτουργεί και το κυλικείο με ταμειακή μηχανή, απόδοση ΦΠΑ, εγκεκριμένα, τοπικά υγιεινά προϊόντα, πληρώνει ενοίκιο στο Δήμο κ.λπ.
Έτσι τα παιδιά έχουν ένα μπουκαλάκι νερό ή χυμό, φαγητό. Επίσης έχουν τη χαρά να διαχειρίζονται οικονομικά ζητήματα, που είναι μια βιωματική διαδικασία χρήσιμη εκπαιδευτικά.
Τέλος υπάρχει ένα μικρό κέρδος το οποίο διατίθεται για τις ανάγκες του σχολείου. Κέρδος μικρό σε μέγεθος, μεγάλης σημαίας τις σημερινές εποχές.
Κέρδος είναι και η συσπείρωση γονέων, παιδιών, εκπαιδευτικών για το καλό του σχολείου.
Πολλοί μας παίρνουν τηλέφωνο από όλη την Ελλάδα προκειμένου να μας μιμηθούν.
Όμως με όλα αυτά δεν συμφωνεί η αδέκαστη φορολογική πολιτική που έχει σύμβουλο την παταγώδη αποτυχία των οικονομικών του κράτους μας.
Έτσι η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ παρουσία γονέων και μαθητών και η λειτουργιά του κυλικείου φορολογήθηκε! Μάλιστα φορολογήθηκε .
Μας έβαλαν φόρο επιτηδεύματος, ως επαγγελματία και από πάνω φόρο εισοδήματος!!!
Φορολόγησε το κράτος μας τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ των γονέων και κυρίως των παιδιών μας!
Φορολογήθηκε η αγνή προσπάθεια των παιδιών που λειτουργεί με ΑΚΡΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.
Διδάσκει το κράτος στα παιδιά ποιο είναι; Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΙΧΤΗΣ. Τι διάφορα έχει αυτό το κράτος από τον οθωμανό κατακτητή ή το μεσαιωνικό φεουδάρχη; Όλη μέρα μας λένε για τον εθελοντισμό. Τι κάλος που είναι κ.λπ.
Εδώ τον τιμωρούν. Μας πήραν 1400 ευρώ μόνο για το 2014. Όλο το κέρδος.
Ως διευθυντής μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων έχουμε στείλει επιστολή στον υπουργό οικονομικών. Αναμένουμε απάντηση.
Όμως ας σκεφτούν οι υπεύθυνοι πόσο λάθος είναι.
Εκεί στη Βουλή ας αρχίζουν να συνεδριάζουν πρωί και μόνο, όταν το μυαλό είναι καθαρό, γιατί νύχτα που ψηφίζουν τους νόμους κάνουν πολλά λάθη και αδικίες. Και εκτίθενται.

Νίκος Μασρινάκης
Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου


2 σχόλια:

  1. Δυστυχως ολα αυτα που συμβαινουν ειναι περα καθε φαντασιας (πρωτη φορα ΑΡΙΣΤΕΡΑ)και λογικης.Δυστυχως ο εθελοντισμος δεν εμεινε αλωβητος και αφορα παιδια.Τι εξηγησεις να τους δωσουμε;Δεν υπαρχουν εξηγησεις αλλα ουτε και λογια.Ομως εσεις κυριε Μαρινακη πριν τις εκλογες ειχατε σηκωσει λαβαρα ελευθεριας και παιδειας .Τωρα γιατι φωναζετε;και αν καταλαβατε το λαθος σας εκ των υστερων οι υπολοιποι που τα βλεπαμε τι φταιμε;Εξηγηστε λοιπον στα παιδια οτι τα λαθη πληρωνονται ,οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες τιμωρουνται ακομη κ αν ειναι εθελοντες και οι δημοσιοι υπαλληλοι φωναζουν εκ του ασφαλους ,εστω και με λιγοτερα. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά τα ωά αφού το έκαναν αριστεροί και ηθικό και νόμιμο είναι, άμα το έκαναν δεξιοί είναι για τον Καιάδα.
    Έτσι να μάθετε να ζείτε με την αριστερή δημοκρατία γιατί η δεξιά είναι κακιά πολύ κακιά.
    Ποιος μιλάει σήμερα για το Κέντρο Υγείας; ΚΑΝΕΝΑΣ
    Ποιος μιλάει σήμερα για το Αεροδρόμιο; Μόνο κάτι γραφικοί σαν τον Δήμαρχο Πάρου.
    Ποιος μιλάει για την εξίσωση του ΦΠΑ; ΚΑΝΕΝΑΣ
    Ποιος μιλάει για ανεμογεννήτριες και άλλα κακά; ΚΑΝΕΝΑΣ
    Ποιος μιλάει για τα παιδιά που λιποθυμούσαν από ασιτία στα σχολεία της Πάρου; ΚΑΝΕΝΑΣ
    Ποιος μιλάει για τα λυόμενα στα σχολεία; ΚΑΝΕΝΑΣ
    Ποιος μιλάει για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό των σχολείων; ΚΑΝΕΝΑΣ (Βίβα αριστεροί Ναουσαίοι)
    Ποιος μιλάει για τις ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες; ΚΑΝΕΝΑΣ
    Ποιος ενδιαφέρεται για την ΚΟΥΝΕΒΑ; ΚΑΝΕΝΑΣ
    Μέχρι πέρσι μας είχανε πρήξει τα "μεζέα" μας οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κάτι Γουρδούκηδες, Ισηγώνηδες, Κολλάροι, Αργουζήδες, και λοιποί αριστεροί μεγαλοδημοκράτες σήμερα κάνουν κοινώς την πάπια κρυμμένοι πίσω από το δάχτυλό τους οβιδιακά αλλάζουν πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντά τους προσπαθώντας να εξαπατήσουν πάλι το πόπολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες