Pages

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

«Πρόγραμμα και δράσεις κατάρτισης στις Κυκλάδες»



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στις 27 Οκτωβρίου 2015, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ΚΕΚ Γ. Γεννημάτας και Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την υλοποίηση του έργου «Πρόγραμμα και Δράσεις Κατάρτισης στις Κυκλάδες» προϋπολογισμού 199.000,00 ευρώ.

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου αναγνωρίζοντας το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της ανεργίας, τις ανάγκες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των νησιών καθώς και σε συνέχεια της επιτυχούς υλοποίησης πολυάριθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης στο σύνολο σχεδόν των νησιών του νομού Κυκλάδων στο πλαίσιο προηγούμενων Π.Σ., παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην προώθηση της Δια Βίου Μάθησης ως κύριο μηχανισμό άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού.
Για το λόγο αυτό, μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης θα γίνει η καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.500 ωρών για ανέργους, εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους που θα πραγματοποιηθούν στο Νομό Κυκλάδων στις θεματικές κατηγορίες:
α) Οικονομία - Επιχειρηματικότητα
β) Πρωτογενής Τομέας
γ) Παραδοσιακά Επαγγέλματα
δ) Απόκτηση Δεξιοτήτων
ε) Αγωγή των Πολιτών
στ) Περιβάλλον.
Το θέμα καταψήφισε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες