Pages

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Χαιρετσιμός Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στο 8ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων



Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στο 8ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο.


Ερμούπολη, 8 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣ: Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εμποροεπαγγελματικού
Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί σύνεδροι,
Ειλικρινά λυπάμαι που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατώ να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας και να βρεθώ ανάμεσα σε ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο της δουλειάς και της κοινωνίας, στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφερειακής μας Ενότητας των Κυκλάδων, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό για το μέλλον των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Η θεματολογία της διημερίδας σας αναδεικνύει την αγωνία και τους προβληματισμούς σας για την ανάπτυξη των νησιών μας, την τοπική οικονομία τους και την προσπάθειά σας -σε εποχή κρίσης- να συνδέσετε τον τομέα του εμπορίου με την τουριστική ανάπτυξη.
Είναι γνωστή η τραγική θέση που βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος λόγω των διαρκώς αυξανόμενων προβλημάτων από την μείωση του τζίρου, την έλλειψη ρευστότητας, την υπέρογκη φορολογία, το υψηλό κόστος λειτουργίας τα οποία συνδυαστικά ως αποτέλεσμα φέρνουν λουκέτα, ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων δραματική μείωση εισοδημάτων και βιοτικού επιπέδου και το χειρότερο, μια κοινωνία που κινδυνεύει να βρεθεί στα όρια της μαζικής κατάρρευσης .
Και είναι απορίας άξιον που δεν γίνεται αντιληπτό ότι η χώρα μας θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, μόνο με αναπτυξιακά μέτρα στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των εμπορικών συλλόγων, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και διατήρηση των μικρών τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες βοηθούν την οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας.
Αγαπητοί φίλοι,
Η ανάπτυξη του τουρισμού σε όλες τις μορφές του, η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α, ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφίστανται οι επιχειρήσεις από το παραεμπόριο, οι ελλείψεις σε βασικές δομές όπως η υγεία, η παιδεία και οι μεταφορές, η μη καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου είναι ζητήματα των οποίων η επίλυση δε σηκώνει άλλη αναβολή.
Σας διαβεβαιώνω ότι ως Περιφερειακή Αρχή επιδιώκουμε τον διάλογο με τους φορείς της αγοράς, την καταγραφή των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου που αν και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, πλήττεται ολοένα και περισσότερο.
Αφού σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά και σας δηλώσω ότι είμαι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί η συμβολή μου, σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Με εκτίμηση
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες