Pages

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τοποθέτηση Επάρχου Πάρου για την προστασία ειδικού καθεστώτος συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά




Η τοποθέτηση του Επάρχου Πάρου κ. Κων/νου Μπιζά στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Προστασία ειδικού καθεστώτος συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου και πορεία προς την Βουλή» έχει ως εξής:

Κυρίες και Κύριοι,
Το θέμα της αύξησης των συντελεστών του Φ.Π.Α. είναι πάρα πολύ σημαντικό και ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας. Για τον παραπάνω λόγο είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά η Νησιωτικότητα. Και παρόλο ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για την στήριξη των νησιών η Πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια δεν υποστηρίζει τις βασικές της υποχρεώσεις στην υγεία, στην παιδεία και στην ασφάλεια των νησιωτών.
Η μοναδική πηγή βιοπορισμού των νησιωτών μας είναι ο τουρισμός που άρχισε ν’ αναπτύσσεται την δεκαετία του 60 και του 70.
Πριν τι συνέβαινε;
Οι γονείς μας ξενιτεύονταν στην Αμερική, την Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία κ.α. όπως συνέβαινε και από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Αυτό επιθυμούν κάποιοι για τους Νησιώτες και τα παιδιά τους;
Να πουλήσουμε την γη των πατεράδων και των παππούδων μας για να έρθουν κάποιοι να την αγοράσουν για ψίχουλα;
Όχι Κύριοι αυτό είναι ανήθικο και προδοτικό για την Εθνική μας Κυριαρχία.
Για όσους δεν γνωρίζουν ας μάθουν ότι τα νησιά Μύκονος και Σαντορίνη αποτελούν διεθνείς πύλες για όλα τα νησιά των Κυκλάδων.
Για αυτό το πάγιο και διαρκές αίτημα των υπόλοιπων νησιών όπως της Πάρου της Νάξου, της Σύρου κ.α. είναι η ύπαρξη καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα παραπάνω δύο νησιά για να μεταφέρονται οι υποψήφιοι πελάτες - τουρίστες.
Άρα η όποια επιβάρυνση σε αυτά τα δύο νησιά θα έχει άμεσες και καταστροφικές επιπτώσεις και στους υπόλοιπους προορισμούς.
Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για τον νομό Δωδεκανήσου με τα Διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω.
Σχετικά με την αναγκαιότητα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 31 Μαρτίου 2015 στην Ρόδο κατόπιν των δηλώσεων της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη αλλά και τις σημερινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα σε τηλεοπτικό σταθμό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της αύξησης των συντελεστών του Φ.Π.Α. σε δύο νησιά.
Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη για το σχετικό θέμα, όπως ομόφωνες είναι και οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου εδώ και τέσσερα χρόνια στους κινητοποιήσεις που έχουν γίνει για το θέμα της υγείας και συγκεκριμένα με τις εξής δράσεις: Επίσκεψη στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με κατάθεση εγγράφου με 6.500 υπογραφές των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου και κατόπιν πορεία προς την Βουλή στις 11 Φεβρουαρίου 2013,
Δημοψήφισμα με συμμετοχή 5.194 κατοίκων στις 12 Φεβρουαρίου 2014, συγκέντρωση 3.000 κατοίκων στο λιμάνι της Πάρου στις 26 Φεβρουαρίου 2014, εξώδικο στον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επίσκεψη στην Βουλή και συναντήσεις με τα Πολιτικά Κόμματα στις 9 Απριλίου του 2014 και τελευταία επίσκεψη στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στις 11 Μαρτίου του 2015.
Σε αυτά τα θέματα οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Δεν Επαιτούμε αλλά Απαιτούμε τα Αυτονόητα.

Ο Έπαρχος Πάρου
Κων/νος Ν. Μπιζάς

Πάρος 07/04/2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες