Pages

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Να σκεφθούμε το χρέος της αγάπης και της συγνώμης



Καθημερινά φεύγουν από κοντά μας, από αυτόν τον προσωρινό κόσμο της ματαιότητας και της πλεονεξίας, αγαπημένα μας πρόσωπα, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί. Πολλές φορές, ακόμα και νέοι άνθρωποι οι οποίοι βυθίζουν στο πένθος ολόκληρες κοινωνίες. Κι όμως αυτοί που φεύγουν, σύμφωνα και με τη ζωή τους, λυτρώνονται. Εμείς όμως που μένουμε συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε χωρίς λόγο.

Γιατί αν μπορούσαμε όλοι μας να καταλάβουμε το λόγο και το σκοπό της εδώ ζωής μας, όλα θα ήταν πολύ πιο όμορφα.
Ήρθαμε στον κόσμο από αγάπη, για να προσφέρουμε και να πάρουμε αγάπη. Αλλά δυστυχώς, μας κυριεύει το μίσος, η πλεονεξία, η δόξα και η αδικία.
Από αύριο εισερχόμασθε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία κορυφώνεται με τη λαμπρή εορτή της Αναστάσεως.
Είναι καιρός να αναλογιστούμε τι έχουμε δώσει, τι έχουμε πάρει και τι έχουμε ακόμα να προσφέρουμε. Ας αφήσουμε τους πολιτικούς μας, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι άλλωστε, να διαχειριστούν το οικονομικό χρέος. Και εμείς με τη σειρά μας, να σκεφθούμε το δικό μας χρέος. Το χρέος της αγάπης και της συγνώμης. Το χρέος μας απέναντι στο Θεό και στους συνανθρώπους μας. Ας δείξουμε αγάπη τουλάχιστον αυτές τις ημέρες. Ας αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας. Ας συγχωρήσουμε όλους όσους μας έχουν αδικήσει σκόπιμα ή και άθελά τους. Ας ζητήσουμε μία συγνώμη και ας μην έχουμε φταίξει. Και μόνο έτσι θα νιώσουμε μέσα μας το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μας.
Και από εμένα, μία ειλικρινή ΣΥΓΝΩΜΗ σε όσες ή όσους άθελά μου, ίσως στεναχώρησα, με κάτι που μπορεί να έγραψα.
Καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες