Pages

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου στον «Αρχίλοχο» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Σχολείο



Με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική παρουσίαση βιβλίου το Πράσινο Ινστιτούτο κάνει την «παρθενική» του εμφάνιση στις Κυκλάδες:
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», στην Παροικία της Πάρου, 12:00 - 14:00, θα γίνει η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «ΑΒΓ: Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Σχολείο, Πρακτικές δραστηριότητες για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Το βιβλίο προσφέρει πρακτικές συμβουλές προς τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να εισάγουν τα παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. στη γνώση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μέσω της πράξης.
Πρόκειται για έκδοση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 2004, η οποία μεταφράστηκε από το αγγλικό πρωτότυπο στην ελληνική γλώσσα για λογαριασμό του Πράσινου Ινστιτούτου.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ είναι μια επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστήθηκε την άνοιξη του 2011 με πρωτοβουλία του Κόμματος των Οικολόγων Πράσινων. Σκοπός του Πράσινου Ινστιτούτου είναι η μελέτη, ανάλυση και διατύπωση προτάσεων σε ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς και την πολιτική από τη σκοπιά της πολιτικής οικολογίας.
Σε μία εποχή δύσκολη όπως αυτή που βιώνουμε στις μέρες μας, όπου τα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και προκαταλήψεων αναζωπυρώνονται σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά και στην Ελλάδα, η συγκυρία της έκδοσης αυτού του βιβλίου δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή, καθώς αποτελεί έναν χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και όσους ασχολούνται με παιδιά, ώστε να τα εισάγουν από νωρίς στην έννοια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τρόπο απλό, ευχάριστο, αλλά και παιδαγωγικό, για να αποκτήσουν αντιστάσεις απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αρνητισμό που επιφέρουν φαινόμενα όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω.
Την παρουσίαση του βιβλίου έχουν αναλάβει η Μύριαμ Καρέλα, Διεθνολόγος, η οποία εργάστηκε επί 18 χρόνια στην Unesco σε προγράμματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εκπαίδευσης σε διάφορα κράτη - μέλη του Οργανισμού, η οποία και επιμελήθηκε της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου, καθώς και η Φωτεινή Αναστασίου, μεταφράστρια, η οποία και μετέφρασε το βιβλίο από το Αγγλικό πρωτότυπο.
Την παρουσίαση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η Χριστίνα Ευθυμιάτου, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων.
Η παρουσίαση θα λάβει χώρα και στη Νάξο μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
2284300690 - 6977877886 - 6941527255.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες