Pages

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση - Πρόσκληση συνδυασμού ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ

Πάρος 10.3.2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


H παράταξή μας  ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ θα είναι στις 14/03/12 και ώρα 11π.μ έξω από το Κέντρο Υγείας Πάρου μαζί τους φορείς  και όλους τους συμπολίτες μας, για να διεκδικήσει τα δίκαια και αυτονόητα  αιτήματα μας στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας.

Ως εδώ  και μη παρέκει. « Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.» 

Η τοπική μας κοινωνία δεν...
ανέχεται πλέον άλλες αναβολές εμπαιγμούς, υποσχέσεις και καθησύχαση από τους ανεύθυνους–υπεύθυνους.
Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Δημοτική Αρχή ότι δεν μπορούν να παίζουν άλλο πια με την υγεία και την παιδεία των κατοίκων της Πάρου.
Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να υποτιμούν την νοημοσύνη του Παριανού λαού δηλώνοντας αναρμόδιοι…...
Η δημόσια δικαιολογία του Δημάρχου ότι δεν έχει αρμοδιότητα για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας και την ελλιπή στελέχωση του Κ.Υ Πάρου, θα πρέπει επιτέλους στις 14 Μάρτη να λάβει τέλος.
Οι δικαιολογίες αναρμοδιότητας θα πρέπει να μετατραπούν σε διαρκείς, διεκδικήσεις, καταγγελίες του συστήματος, για να έχουν άμεσο αποτέλεσμα.
Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για το επίπεδο και την κατάντια των παροχών υγείας και παιδείας στο νησί μας.
  • Δεν μπορεί τις προηγούμενες δεκαετίες το Κ.Υ Πάρου να διέθετε δύο (2) παιδιάτρους, γυναικολόγο, ορθοπεδικό και σήμερα τα παιδιά μας να μένουν χωρίς εμβολιασμούς.
  • Δεν μπορεί η γειτονική μας Αντίπαρο να τα έχει καταφέρει και διαθέτει Ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και η Πάρος να μένει  χωρίς  ασθενοφόρο και εκπαιδευμένους διασώστες ΕΚΑΒ για 20-35 βάρδιες το μήνα.
  • Δεν γίνεται άλλο το Κ.Υ Πάρου να στηρίζεται μόνο στον υπερβάλλοντα ζήλο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών και όλων των νοσηλευτριών, των διασωστών και λοιπών εργαζομένων του.
  • Δεν μπορεί τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής σε νοσοκομεία των Αθηνών εν έτη 2012 να μεταφέρονται στη Σύρο με ψαροκάικα επιβαρύνοντας τον έλληνα φορολογούμενο με χιλιάδες ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το Βελέντζειο Ιδρυμα  Πάρου διαθέτει δωρεάν στο Κ.Υ Πάρου σε 24ωρη ετοιμότητα, το ασθενοφόρο αεροπλάνο του, που είναι πιστοποιημένο για διακομιδές ασθενών.
Στις 14 του Μόρτη θα είμαστε όλοι εκεί και με μια φωνή θα πούμε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • Άμεση κάλυψη κενής θέσης παιδιάτρου
  • Συνεχής 24ωρη λειτουργία του παραρτήματος ΕΚΑΒ Πάρου και κάλυψη του νησιού μας με ασθενοφόρο και εκπαιδευμένους διασώστες του ΕΚΑΒ.
  • Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού
  • Άμεση πρόσληψη ορθοπεδικού και αναισθησιολόγου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • Κατασκευή Νέου Γυμνασίου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς που ήδη έχουν δρομολογηθεί.
  • Πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των σχολείων όλων των βαθμίδων με εκπαιδευτικούς.
  • Έγκαιρη διανομή των βιβλίων.
  • Διεκδίκηση των αναγκαίων πόρων από την Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση για την λειτουργία των σχολικών επιτροπών Α/βαθμιας και B/θμιας εκπαίδευσης.
  • Βελτίωση όλων των κτιριακών υποδομών των σχολείων του νησιού.
Στις 14 του Μόρτη ο Παριανός λαός με την παρουσία του  πρέπει να στείλει ένα ηχηρό  μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Να πει ΟΧΙ στις πολιτικές της Κυβέρνησης που υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Να πει ΟΧΙ στους ανίκανους και αναποτελεσματικούς διαχειριστές της τοπικής και κεντρικής εξουσίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες