Pages

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ναυτεργάτες.

Δυναμικές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων και ο χρόνος πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, οι κινητοποιήσεις θα έχουν τη μορφή...
48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, αλλά και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, μέχρι την επίλυση των αιτημάτων των ναυτεργατών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΠΝΟ θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ δήλωσε ότι επιχειρείται η διάλυση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και ζήτησε να υπάρξει άμεσα ένα πολιτικό πρόσωπο, που θα αναλάβει την ηγεσία ενός αυτόνομου υπουργείου, το οποίο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ναυτικών.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς και στην επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ.

Ζητά, επίσης, να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, να σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων και να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του ΕΛΟΕΝ (Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πόρους των ναυτικών και όχι στο κράτος.

Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι στον Οίκου Ναύτου συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την κατάληψη του κτιρίου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης, να εντάξει από την 1η Απριλίου τον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών, στον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες