Pages

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σκάνδαλο Λιμενικού Ταμείου Πάρου: Τέσσερα χρόνια μετά...

Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ένας μήνας από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις πλαστογραφημένες υπογραφές σε διαταγές πληρωμών και σε πρακτικά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου από υπάλληλο του Δήμου Πάρου.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για αυτό το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε όταν δήμαρχος Πάρου ήταν ο...
νυν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ραγκούσης.

Δεν θα γράψουμε για το ποιος ή ποιοι φταίνε, απορούμε όμως γιατί μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει τελειώσει ακόμη η ανάκριση. 

Ελπίζουμε μέσα στο 2012 να έχουν ασκηθεί οι ποινικές διώξεις και να έχουν δοθεί τα κλητήρια γιατί πολλά από τα αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος θα παραγραφούν!!!

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι σίγουρο οτι τα διαπραχθέντα αδικήματα από τους εμπλεκόμενους είναι βαθμού πλημμελήματος και όχι κακουργήματος λόγω ποσού.
    Σε κάθε περίπτωση , ο θεσμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου , τον οποίο η Α! Βαθμού Τ.Α διεκδικούσε για πολλά χρόνια, έπαθε ανήκεστη βλάβη και απαξιώθηκε στην συνείδηση των πολιτών αποκλειστικά και μόνο από την πολιτικά ιδιοτελή, αδιάφανη και κακή διαχείριση από τα Δ.Σ που διορίστηκαν από τις τρείς κατα σειρά δημαρχικές εξουσίες από ιδρύσεως του το 2002. Η ολιγωρία (;) της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης (Ρακιντζής), σε επώνυμη αναφορά πολίτη, συμπλήρωσε επίσης τέσσερα χρόνια (4.1.08).
    Οι πολίτες των δύο νησιών μας και οι επισκέπτες τους περιμένουν ακόμη στην γωνία την αξιοποίηση σε ανταποδοτικά έργα των χρημάτων τους, που σήμερα είναι πάνω από 3 εκατ.Ευρώ και λιμνάζουν στις Τράπεζες που τα επωφελούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα τα περισσότερα αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος, υπάρχουν όμως και άλλα αδικήματα που είναι σε βαθμό πλημμελήματος, τα οποία επίσης διερευνώνται από την ανάκριση και αν δεν ασκηθεί ποινική δίωξη εντός του έτους παραγράφονται, άσε που πολλά εξ' αυτών έχουν παραγραφεί λόγω παρελεύσεως πενταετίας και εκ του νέου νόμου όπου εκεί αναφέρεται ότι αδικήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους παραγράφονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά και έμπειρα εξειδικεύεις την δικαστική πλευρά. Με την καλή ευκαιρία της ανάρτησή σου θέλησα απλά να αναδείξω την κοινωνική και ουσιαστική πλευρά . Γιατί αυτό πιστεύω είναι η ουσία ,οι χαμένες ευκαιρίες και οι συνέπειες στην καθημερινή ζωή, στην κοινωνία των δυό νησιών μας. Με μια λέξη , για να μη μπερδεύουμε τους επισκέπτες σου. Οι πολίτες "εκτίουν" ήδη την "ποινή" εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια για τις πολιτικές πράξεις και παραλήψεις ολίγων. Λίγο ενδιαφέρει τους πολίτες αν ελάχιστοι από αυτούς αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη όποτε και εαν Αυτή μιλήσει. Γιαυτό ακριβώς πήγε η αναφορά του πολίτη στο γράφείο του κ. Γεν. Επιθεωρητή , προχώρησε μερικά χιλιόμετρα πιό κάτω στο υπουργείο οικονομικών και εκεί έμεινε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες