Pages

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ!!!

Χθες, 4 Δεκεμβρίου, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα parianostypos.gr μία κατ’ευφημισμόν δημοσκόπηση της οποίας κεντρικό εύρημα είναι ότι η κοινωνία της Πάρου υποτίθεται πως επιθυμεί ανανέωση του πολιτικού σκηνικού. 

Πρώτον, η σκόπιμη απόκρυψη του δείγματος της δημοσκόπησης, όπως επίσης και της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε για τη συγκέντρωση των απαντήσεων, αμφισβητεί ευθέως την εγκυρότητα της και την επιστημονικότητα της. 
Πως μπορεί κάποιος να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από μια δημοσκόπηση-φάντασμα;

Δεύτερον, το άρθρο χαρακτηρίζει τη δημοσκόπηση ως «μεγάλη». 
Επαναλαμβάνουμε, χωρίς δείγμα, δηλαδή: 
πόσοι έλαβαν μέρος? 
πως αποδεικνύεται η μοναδικότητα της συμμετοχής? 
πως διασφαλίζεται η αδυναμία πρόσβασης στο δείγμα και το "μαγείρεμά" του? 
πως διασφαλίζεται ότι αυτοί που συμμετείχαν είναι πράγματι κάτοικοι Πάρου και όχι  Πειραιά? 
η  δημοσιευμένη δημοσκόπηση όχι απλώς δεν είναι μεγάλη, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει.
Τρίτον, ακόμη και η παρουσίαση των αβάσιμων ευρημάτων είναι προκλητική και χρησιμοποιεί γενικολογίες. 
Τι σημαίνει δηλαδή η φράση «οι πολίτες...εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο καινούργιο που προσδοκούν να εμφανιστεί στα δημοτικά τεκταινόμενα;» 
Μήπως εννοεί η ηλεκτρονική εφημερίδα ότι το καινούργιο είναι ο παραθεριστής της Πάρου Ευσταθόπουλος, που κάνει προσπάθειες να μας πλασαριστεί ως εισαγόμενος σωτήρας?

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι πασιφανές ότι η δημοσιευμένη δημοσκόπηση είναι ένα κατασκεύσμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας που αποκλειστικό στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την τοπική κοινωνία. και να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο πραγματικός σφυγμός των Παριανών δε μετριέται με αδιαφανείς και φαντάσματα δημοσκοπήσεις. Μετριέται στα καφενεία, στις πλατείες, στην καθημερινή επαφή με τους μόνιμους κατοίκους της Πάρου, οι οποίοι μόνο αυτοί μπορούν να  εκτιμήσουν ή όχι το έργο  της δημοτικής Αρχής.
Είναι κρίμα για την ηλεκτρονική εφημερίδα να εκτίθεται τόσο και να εξανεμίζει την όποια αξιοπιστία είχε μέχρι τώρα.
Οι δημοτικές εκλογές στην Πάρο θα κερδηθούν, από όποιον κερδηθούν, πόρτα-πόρτα, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα και χωρίς προκατασκευασμένες και αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις. 
Ηλίας Κουντρομιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες