Pages

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η πραγματική ελπίδα που έχουμε όλοι ανάγκη.


Είναι αλήθεια ότι για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να αλλάξουμε τα πράγματα  πρέπει να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα: να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν, να κατανοήσουμε ότι από τον «καναπέ»  μας δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και το κυριότερο να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν αλλάξει οι εποχές, άρα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς.  Με απλά λόγια η πραγματική ελπίδα μπορεί να έρθει μέσα από την Ενότητα, τη Συμμετοχή και τη Σοβαρότητα.
Μαγικές λύσεις και επιστροφή στην εποχή των παχέων αγελάδων δεν θα υπάρξουν γιατί ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και κανένας δεν θα μας χαριστεί. Όπως επίσης και γενικόλογες τοποθετήσεις για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των αριθμών και μακριά από την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία δεν έχουν καμία πρακτική αξία. 
Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς δεν πιστεύουμε όλοι τα ίδια πράγματα. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος: του διχασμού, της πόλωσης, των μικροεξυπηρετήσεων , της διαχείρισης της φτώχειας. 
Είναι ο άλλος δρόμος που υπόσχεται λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα με τη χρήση παλαιών συνταγών και επί της ουσίας αναπαράγει όλες τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης.
Όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι που επιμένουμε να ονειρευόμαστε, που πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα πρέπει να μπούμε μπροστά.
Να αγωνιστούμε για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα παράγει όλη την απαραίτητη γνώση για τη νέα εποχή και παράλληλα θα προάγει υπεύθυνους πολίτες με εθνική και ιστορική συνείδηση. 
Να διεκδικήσουμε ένα σταθερό και φιλικό πλαίσιο λειτουργίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών ( ειδικά των μικρομεσαίων)  για κάθε ένα που θέλει να φτιάξει τη δική του δουλειά, να δημιουργήσει και να προκόψει.
Να φέρουμε επιτέλους τις νέες τεχνολογίες μέσα στο Δημόσιο, μειώνοντας τη γραφειοκρατία αλλά και δημιουργώντας μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους.
Να συμφωνήσουμε ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και με ποιον τρόπο θα τα αξιοποιήσουμε. 
Να φέρουμε κοντά τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, καθώς και τους εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή ατζέντα με βασικές προτεραιότητες και διεκδικήσεις για τον τόπο μας.
Γιατί η πραγματική ελπίδα που έχουμε όλοι ανάγκη δεν είναι τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις. Είναι η Συνεννόηση και το Σχέδιο για τα νησιά μας.
Κων/νος ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ
Δικήγορος Σύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες