Pages

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΑΛΛΟΣ...ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ?

Τελικά πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Πάρο?
Πραγματικά πάνε να μας τρελάνουν, γιατί όπως πάει σχεδόν το 10% των ψηφοφόρων της Πάρου, πρέπει να είναι και υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, ως δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι.
Μέχρι στιγμής ακούγονται στα πηγαδάκια για 7 !!! πιθανές δημαρχιακές υποψηφιότητες, ναι μην σας ακούγεται υπερβολικό.
Ας  τις δούμε όλες με την σειρά.
-Πρώτη υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου, ο οποίος έχει οργώσει ήδη όλη την Πάρο και συγκεντρώνει υπογραφές. Πληροφορίες λένε ότι τελικά έχει χάσει τον λογαριασμό και στο τέλος θα πρέπει να "κόβει" κάποιους, μια και το νέο εκλογικό σύστημα περιορίζει αριθμητικά τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων (35 στο κεντρικό και 9 στα τοπικά, ανάλογα με τον πληθυσμό), δηλαδή ένας πλήρης συνδυασμός πρέπει να έχει το μέγιστο 88 υποψηφίους.
Ο Μάρκος βέβαια δικαιωματικά κυνηγάει την δεύτερη θητεία, ώστε να κλείσει τον κύκλο της παρουσίας του στην τοπική πολιτική σκηνή.
-Δεύτερη υποψηφιότητα, φαντάζει στον ορίζοντα η κα Μαρία Χανιώτη, πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Χρήστου Βλαχογιάννη και νυν δραστήρια δημοτική σύμβουλος.
Η Μαρία, μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα, προκρίνεται στο χρίσμα διαδοχής στην ηγεσία της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" μετά την δήλωση αποχώρησης του Χρήστου.
Η υποψηφιότητα αυτή έχει την στήριξη πολλών μελών της "ενότητας", τα οποία στο πρόσωπο της Μαρίας βλέπουν μια καλή λύση για την συνέχιση της πολιτικής ύπαρξης της παράταξης, με αυτοδιοικητική εμπειρία, όρεξη και ηλικιακά προσιτή.
Βέβαια δεν λείπουν και οι διαφωνούντες (γυναίκες-άνδρες), οι οποίοι μάλλον θα προτιμήσουν την αποχή από τα κοινά, εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την διαφωνία τους.
-Τρίτη υποψηφιότητα είναι αυτή της κας Γρηγορίας Πρωτολάτη, πρώην ΄Επαρχος και αποτυχούσα δήμαρχος στις εκλογές του 2010, από τις οποίες και μετά εγκατέλειψε την Πάρο για επαγγελματικούς λόγους, γεγονός το οποίο σήμερα της καταλογίζουν οι τότε υποστηρικτές της.
Η Γρηγορία αναμφισβήτητα είναι πολύ έμπειρη στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει πολιτικά ερείσματα ειδικά στην Παροικιά, δεν κατάφερε να εκλεγεί το 2010 για 7 ψήφου; παρά το ότι είχε συγκεντρώσει ποσοστά πάνω του 60% σε Παροικιά και Νάουσα.
Η προσπάθεια της για την συμπλήρωση ψηφοδελτίου έχει αρχίσει από πολύ νωρίς, με πλήρη μυστικότητα και με το σύστημα πόρτα-πόρτα .Συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια έχει άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της και τον νυν Δημοτικό Σύμβουλο Άγγελο Πατέλη.
Επίσης  συνδράμουν στην προσπάθεια της και γηραιότερα πολιτικά στελέχη που στο παρελθόν έχουν διατελέσει και δήμαρχοι στο νησί.
-Τέταρτη υποψηφιότητα είναι του Γιώργου Μπιζά του Ιωάννη, ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία με τα αυτοδιοικητικά, έχει όμως την όρεξη και τον ενθουσιασμό της ηλικίας του για προσφορά.
Ο Γιώργος ήταν από το 2010 και μετά για 2-3 χρόνια στο γραφείο του τότε υπουργού Γιάννη Ραγκούση, έως ότου μετά έκανε την δική του επαγγελματική προσπάθεια να ανοίξει χρηματοοικονομικό γραφείο στην Πάρο με συνεργάτες.
Ο Γιώργος υπήρξε σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες και επιλογή του Χρήστου Βλαχογιάννη, η οποία όμως "σκόνταψε" στις αντιδράσεις μελών της "Ενότητας".
Αυτή την στιγμή παρασκηνιακά στηρίζεται από πρώην δημοτικό σύμβουλο που συμμετείχε και στις συναντήσεις που είχαμε γράψει στο παρελθόν στο Πίσω Λιβάδι, μεταξύ Βλαχογιάννη και πρώην τοπικού εκδότη.
Η υποψηφιότητά του στηρίζετε κυρίως από την νεολαία (όπως ο ίδιος λέει) και μάλιστα ισχυρίζεται ότι ήδη έχει συγκεντρώσει και το 70% των απαιτούμενων υπογραφών (άμα δεν δεις μην πιστεύεις.."δόγμα").
-Πέμπτη υποψηφιότητα είναι η πρόταση της ΚΕΠΟΣΑ, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη σάρκα και οστά, αλλά ψιθυρίζεται ότι καταλήγουν στο όνομα του Αλέξη Γκόγκα, διευθυντή της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών, χωρίς όμως ο ίδιος να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Η υποψηφιότητα αυτή είανι πολύ δύσκολη, αφενός μεν διότι η δημοτική παράταξη ΚΕΠΟΣΑ στηρίζεται κυρίως από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο υποψήφιος να χρεωθεί το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης και αφετέρου η οικονομική κατάσταση και το ξεπούλημα της περιουσίας της Ένωσης να επιδράσουν αρνητικά στην υποψηφιότητα του Αλέξη (άσχετα εάν ευθύνεται αυτός ή όχι), πληρώνοντας το κόστος της διευθυντικής του θητείας.
Εάν τελικά ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια , τον συνδυασμό θα τον πλαισιώσουν κυρίως κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
-Έκτη υποψηφιότητα είναι αυτή του Κώστα Ροκονίδα με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αλλά στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και μη κομματικά άτομα, όπως ο Θανάσης Μαρινόπουλος, τουλάχιστον απ΄ότι ο ίδιος λέει (αν και ποτέ μην είστε σίγουροι), τουλάχιστον μέχρι τώρα.
-Έβδομη υποψηφιότητα είναι αυτή κάποιου κυρίου Ροδόπουλου (αγνώστων για μένα λοιπών στοιχείων) στρατηγού λένε, στο επάγγελμα, ο οποίος έχει σχέση με την Μάρπησσα (μάλλον η μητέρα του) και ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να είναι διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου.
Και όλα αυτά μέχρι σήμερα, επτά μήνες πριν τις εκλογές, ποιος ξέρει και ποιοι άλλοι θα φανούν στην πορεία?
Η δική μας άποψη?
Στο νήμα θα φθάσουν τέσσερεις ...και με το ζόρι!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες