Pages

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Τ.Ε.Λ ΠΑΡΟΥ.

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάρου όσο αφορά τις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Πολλά παιδιά από τα χωριά (Κώστος, Λεύκες, Αλυκή, Νάουσα κλπ) δεν μπορούν να μετακινηθούν για τα φροντιστήρια τους ή άλλες δραστηριότητες, τις απογευματινές και βραδυνές ώρες από και προς την Παροικιά ή προς την Νάουσα, λόγω έλλειψης δρομολογίων, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΚΤΕΛ, σταματούν το αργότερο στις 18.15 το απόγευμα προς όλους τους προορισμούς.
Το ΚΤΕΛ βέβαια είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ρυθμίζει τα δρομολόγιά της ανάλογα προς το συμφέρον της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμερίζεται και η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Γι' αυτό το λόγο και τα δρομολόγια της επιχείρησης υποβάλλονται στην αρμόδια διεύθυνση μεταφορών της Περιφέρειας που εδρεύει στην Σύρο, προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη έγκριση, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Σημειωτέον δε ότι το Επαρχείο Πάρου κάθε χρόνο χρηματοδοτεί την μεταφορά μαθητών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ κατά τα προγραμματισμένα δρομολόγια, με ποσό που φθάνει τις 200.000 ευρώ.
Επειδή η ζωή στην Πάρο δεν σταματά το χειμώνα, αλλά αντίθετα οι Παριανοί τον χειμώνα έχουν περισσότερο την ανάγκη για παρεχόμενες υπηρεσίες και επειδή η παρούσα οικονομική κατάσταση πιστεύουμε ότι δεν επιτρέπει την συνεχή χρησιμοποίηση ΤΑΞΙ για τις μετακινήσεις, ίσως η διοίκηση της επιχείρησης σε συνεργασία με το επαρχείο θα πρέπει να επαναπρογραμματίσει τα χειμερινά δρομολόγια, με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε και η επιχείρηση να μην ζημιώνεται αλλά και η κοινωνία να εξυπηρετείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες