Pages

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

"ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ"

Αίσθηση προκαλεί η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Πάρου, όπου συζητήθηκε η πρόταση της Δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του κοινοτικού κάμπινγκ πίσω από τον Ναυτικό Όμιλο, με την δημιουργία γηπέδων μπίτσ σοκερ και βόλευ, καθώς και την χωροθέτηση πισίνας 25 μέτρων.
Σημειωτέον οι κατασκευές των γηπέδων είναι μη μόνιμες και θα εξυπηρετούν διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις αθλημάτων  "άμμου".
Για τον συγκεκριμένο χώρο έχει εκπονηθεί μελέτη από το Βελέντζειο ίδρυμα  πριν 18 περίπου χρόνια, που προβλέπει την κατασκευή πολιτιστικού κέντρου, αλλά δυστυχώς παρά τις 100 χιλιάδες ευρώ που έχει σπαταλήσει το ίδρυμα, η μελέτη παραμένει ημιτελής, διότι η ολοκλήρωσή της εξαρτάται από την έγκριση της αρχαιολογίας, το ρυμοτομικό σχέδιο της Παροικιάς και την αναθεώρηση του ΓΠΣ και  την εξεύρεση κονδυλίων για την κατασκευή, δηλαδή κανείς δεν ξέρει πότε και εάν τελικά γίνει πραγματικότητα η κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου.
Βέβαια κανείς από το δημοτικό συμβούλιο δεν έθεσε το απλό ερώτημα, "γιατί όταν σχεδιαζόταν το ΓΠΣ δεν προβλέφθηκε ότι για την συγκεκριμένη περιοχή είχαν ξοδευτεί 100 χιλιάδες ευρώ για μελέτη, η οποία με το προτεινόμενο ΓΠΣ, τα χρήματα πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων".
Ποια δημοτική αρχή ήταν τότε?
Η όλη διαφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, εκτός των τυπικών διαδικαστικών θεμάτων, ήταν για ποιο λόγο να προβλεφθεί και να γίνει χωροθέτηση πισίνας στον συγκεκριμένο χώρο, εφόσον στην μελέτη που θα γίνει για το κλειστό της Παροικιάς στην θέση "ζευλάκι"προβλέπεται η κατασκευή πισίνας.
Βέβαια το πότε θα κατασκευαστεί το κλειστό και πότε θα είναι η πισίνα σε αυτό διαθέσιμη στα παιδιά της Παροικιάς και όχι μόνο, είναι άλλη ιστορία.
Αυτό που τελικά  έχει σημασία είναι κανένα έργο να μην γίνει επειδή είναι προεκλογική περίοδος και δεν πρέπει να το πιστωθεί η Δημοτική πλειοψηφία.
Μιλήσανε και για "τραχανά" που έχει απλωθεί στο τραπέζι προεκλογικά , ξεχνώντας βέβαια την άφιξη του υγειονομικού αεροσκάφους λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2006 ( αυτό που μετά άφησαν να σαπίζει στα υπόστεγα).
Είναι κρίμα και ειδικά από δημοτικούς συμβούλους της Παροικιάς να καταψηφίζονται έργα για την Παροικιά για μικροπολιτικούς λόγους και μάλιστα έργα που αφορούν την νεολαία και είναι καθολική απαίτηση να γίνουν.
Δηλαδή για ποιο λόγο θα ενοχλούσε εάν κατασκευαστεί μια πισίνα στο κοινοτικό κάμπινγκ, εκτός του χώρου που έχει σχεδιαστεί το πολιτιστικό και μετά από πέντε χρόνια να κατασκευαστεί και άλλη μια μεγαλύτερη στο υπό μελέτη κλειστό αθλητικό κέντρο στο ζευλάκι?
Έτσι έλεγαν ορισμένοι και για τα κτιριακά του αεροδρομίου, να περιμένουμε να κατασκευαστούν οι μεγάλες εγκαταστάσεις και ευτυχώς που δεν εισακούστηκαν και η Πάρος απογειώθηκε εξαιτίας της λειτουργίας του αεροδρομίου.
Ορισμένους μάλιστα άρχισε να τους ενοχλεί και ο Ναυτικός Όμιλος και παρασκηνιακά άρχισαν να θέτουν θέματα, παραβλέποντας την προσφορά του και την δραστηριότητά του.
Τι τους ενοχλεί?
Μήπως δεν τους δόθηκε μικρόφωνο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει και χάσανε την ευκαιρία της αυτοπροβολής που τους έγινε πλέον συνήθεια?
Κύριοι ΜΗΝ πυροβολείτε άλλο την Παροικιά.
Εκτός από τις προσωπικές εμπάθειες και τις πολιτικές σκοπιμότητες, υπάρχει και μια κοινωνία ολόκληρη στην Παροικιά, που σας επέλεξε να την εκπροσωπήσετε και περίμενε από εσάς στήριξη.
Αυτή η κοινωνία νοιώθει ότι την εγκαταλείψατε για δικούς σας λόγους και αυτό δεν θα το ξεχάσει.
Για όλους εμάς δεν έχει σημασία ποιος και πότε θα κάνει ένα έργο, σημασία είναι να γίνουν τα έργα και να δώσουν στην Παροικιά την αξία που της αρμόζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες