Pages

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η Πάρος απογειώνεται στην "πράξη".

Η Πάρος απογειώνεται .
Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του νησιού δεν πετύχαμε τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα.
Ποτέ άλλοτε Δήμος -Περιφέρεια-υπηρεσίες-Πολιτεία , δεν έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον  για το νησί μας.
Το αερόδρόμιο λειτούργησε με την επιμονή της Δημοτικής αρχής και την βοήθεια της ΥΠΑ κόντρα στις απόψεις των άλλων. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και αυτά τα αποτελέσματα και το ρεκόρ της κίνησης επιβατών μας έβαλαν στο επόμενο στάδιο, της επέκτασης του αεροδιαδρόμου στα 1799 μέτρα και στην έγκριση των μελετών για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Η Πάρος γίνεται αεροπορικός μεταφορικός κόμβος όλων των Κυκλάδων, ειδικά μετά τον κορεσμό των αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης.
Η Πάρος απογειώνεται στην πράξη και όχι με ανούσιες θεωρίες.
Κάποιοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα και ασχολούνται με τα "πλυντήρια"!!!
Το λιμάνι της Αλυκής είναι πραγματικότητα και όχι πλέον χρόνια προεκλογική υπόσχεση εξαπάτησης των κατοίκων της περιοχής.
Το νέο λιμάνι πρόκειται να παραδοθεί για χρήση τους επόμενους μήνες, δημιουργώντας μια νέα πηγή οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή.
Η αφαλάτωση της Παροικιάς αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός των επόμενων ημερών, μετά από μια χρόνια τελμάτωση του έργου και λανθασμένων πρακτικών του παρελθόντος.
Ένα έργο που θα λύσει πλέον για πάντα το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.
Το δίκτυο ύδρευσης προχωρά προς αντικατάσταση, μετά την εξασφάλιση κονδυλίων από την Περιφέρεια.
Το δίκτυο αποχέτευσης επεκτείνεται, με τις συνεχείς προσπάθειες των εργαζομένων και διοικούντων την ΔΕΥΑΠ.
Στο λιμάνι του Αμπελά  εντός των ημερών θα εγκατασταθεί εργολάβος, άλλο ένα έργο υποδομής και πνοής στην περιοχή.
Η μελέτη για την κατασκευή του νέου εμπορικού λιμένα Πάρου στην περιοχή δίπλα στο "καμινάκι", προχωράει με εξασφαλισμένη πίστωση. Ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα αναπνεύσει όλη η Παροικιά, ήδη εξασφαλίστηκαν και τα χρήματα για την δημοπράτηση.
Οι συντονισμένες προσπάθειες Δήμου, και Πολιτείας έφεραν επιτέλους αποτελέσματα και το νέο εμπορικό και όχι μόνο λιμάνι της Πάρου γίνεται πραγματικότητα.
Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στα Μάρμαρα, περιμένουμε την έγκριση της μελέτης για νέο νηπιαγωγείο στην Παροικιά στην θέση αγροκήπιο, αίθουσες εκδηλώσεων και πολιτισμού στο ΕΠΑΛ, έγκριση μελέτης για επέκταση  μώλου του αλιευτικού καταφυγίου της Νάουσας και προστασίας του τουριστικού καταφυγίου και τόσα άλλα μικρά ή μεγάλα έργα στο νησί.
Οι ανάγκες δεν σταματάνε ποτέ, συνέχεια κάποιος πρέπει να προσπαθεί, το νησί θέλει πολλά ακόμη, αλλά ποτέ όμως δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
Που οφείλεται αυτό?
Σε μια άρτια οργανωμένη τεχνική υπηρεσία του Δήμου, σε μια καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, σε μια φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΠ , σε μια προσωπική διεκδίκηση και κινητικότητα του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου και στην στήριξη της πολιτείας.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να επιτευχθούν τόσα πολλά πράγματα κατά την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του Μάρκου Κωβαίου.
Η  ανομοιογένεια του Δημοτικού συνδυασμού της πλειοψηφίας μας είχε προβληματίσει αρνητικά και έφερε τριγμούς στην παράταξη, αλλά τελικά αυτό δεν εμπόδισε καθόλου την αποτελεσματικότητα.
Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους αποχώρησαν και έχασαν την ευκαιρία να πιστωθούν ένα μέρος όλων αυτών που επιτεύχθησαν, κάποιοι άλλοι είναι απλώς παρών, χωρίς καμία συμμετοχή και κάποιοι λίγοι δουλεύουν με μπροστάρη τον Δήμαρχο, ο οποίος τρέχει μέρα νύχτα δεξιά και αριστερά, διεκδικεί, παρακαλάει, πετυχαίνει και δεν σταματά.
Στο παρελθόν είχαμε τον "ατσαλάκωτο", τώρα έχουμε τον "ασταμάτητο".

Και για να είμαστε δίκαιοι, κανένα από τα μεγάλα έργα (αεροδρόμιο-λιμάνια) θα γινόταν πραγματικότητα, εάν δεν υπήρχε η στήριξη της πολιτείας και των αρμοδίων υπουργών.
Μια στήριξη την οποία αρκετοί αμφισβητούσαν εξαιτίας της πολιτικής προέλευσης του Δημάρχου και εξαιτίας κάποιων γεγονότων του παρελθόντος.
Βέβαια κανένας υπουργός δεν έρχεται μόνος του να δώσει, εάν δεν υπάρχει διεκδίκηση, επιμονή και δραστήρια δημοτική Αρχή.
Δεν μετράνε τόσο οι κομματικές ταμπέλες, όσο η συντονισμένη προσπάθεια και η σωστή διεκδίκηση.
Η Πάρος πάει μπροστά και θα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον και είναι  ώρα η δημοτική αρχή να στραφεί και στα προβλήματα της καθημερινότητας του νησιού.
Τα προβλήματα δεν λύνονται με "μπουρδοαμπελοσοφίες", διαπιστώσεις και ευχές, λύνονται με καθημερινή δουλειά  και τρέξιμο, με νέες ιδέες, προτάσεις ουσιαστικές και νέα μυαλά.
Είναι επιτακτική ανάγκη η ανανέωση με συμμετοχή νέων ανθρώπων στους δημοτικούς συνδυασμούς, ούτως ώστε μέσα από εκεί να αναδειχθούν οι αυριανοί "πιλότοι" του νησιού.
Μεσσίες δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν, αυτό ας το καταλάβουν κάποιοι και ας σοβαρευτούν.
Πολιτικά αποτυχημένους καθοδηγητές που ζουν με το παρελθόν, εκπροσώπους οικογενειοκρατιών και γυρολόγους, η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας θα τους πετάξει στο καλάθι των πολιτικών αχρήστων, γιατί αυτοί αποτελούν το "κατεστημένο" του νησιού.
Στην προσπάθεια για την απογείωση της Πάρου δεν περισσεύει κανείς, που έχει πραγματικό ενδιαφέρον για το νησί και υγιή-δημιουργική σκέψη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες