Pages

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

H "ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΑΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ".

Τον Θανάση Μαρινόπουλο, δεν μπορώ να πω ότι τον γνωρίζω καλά. Η γνωριμία μας είναι σε  κοινωνικό επίπεδο, δεν είμαστε φίλοι με την έννοια της φιλίας που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν είμαστε ούτε εχθροί ή αντίπαλοι σε οποιοδήποτε στάδιο.
Η άποψή μου γι' αυτόν είναι καθαρή, πρόκειται για ένα σοβαρό άνθρωπο και καλό επιχειρηματία, ο οποίος δεν δημιουργεί προβλήματα στους συνανθρώπους  του, αποφεύγει τις εντάσεις και τις ακρότητες, καθώς και τις δημόσιες τοποθετήσεις.
Τον έχω χαρακτηρίσει περισσότερο σαν άνθρωπο της "κλειστής πόρτας", δηλαδή δεν μπορώ να πω ότι "ξεχυλίζει¨ από κοινωνικότητα.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά έγινε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2010, όταν κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Γρηγορίας Πρωτολάτη, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί και ο αριθμός των ψήφων που πήρε προερχόταν σε κύριο μέρος από την Παροικιά .
Στις εκλογές του 2014 την κούρσα των δημοτικών εκλογών την οδήγησε ο Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος συγκέντρωσε ένα υπερπληθυσμιακό ψηφοδέλτιο και ταυτόχρονα πολυσυλλεκτικό, συμμετέχοντας σε αυτό άτομα από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους, αλλά και από όλες τις τοπικές πολιτικές τάσεις.
Θα περίμενε κανείς τότε ότι η θέση του Θανάση να ήταν στον συνδυασμό του Βλαχογιάννη, αλλά η γραμμή ήταν "μαύρο " στον Βλαχογιάννη και....βλέπουμε.
Και φθάσαμε πλέον στο και...βλέπουμε. Εκτός του Μαρινόπουλου με τον Κωβαίο συντάχθηκαν και άλλοι από το συνδυασμό της Πρωτολάτη, είτε δημοτικοί σύμβουλοι είτε υποψήφιοι, ο καθένας με ένα δικό του σκεπτικό.
Άλλος για να τιμωρήσει το Βλαχογιάννη, άλλος γιατί έτσι του είπαν, άλλος γιατί είχε ανάγκη για κοινωνική καταξίωση, άλλος γιατί ήθελε να προσφέρει στον τόπο του και άλλος γιατί του άρεσε  η καρέκλα της εξουσίας.
Όλους αυτούς ο Κωβαίος του συγκέντρωσε, τους έκανε δημοτική παράταξη και πήγε τρένο στις εκλογές, με το συντριπτικό ποσοστό του 2ου γύρου 67%.
Εμείς το είχαμε προβλέψει από τότε, ότι αυτή η πολυσυλλεκτικότητα ήταν αδύνατον  να μείνει συμπαγής.
Αμέσως μετά τις εκλογές και όταν κόπασαν τα πανηγύρια, όλοι οι παραπάνω τους οποίους έτρεξε ο Κωβαίος (διότι μην γελιόμαστε, εκείνη την εποχή και μόνος του να ήταν ο Κωβαίος, θα κέρδιζε) άρχισαν να δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις τους και φιλοδοξίες τους.
Εγώ Αντιδήμαρχος ή τίποτα , ο ένας, εγώ εκεί ή πουθενά ο άλλος, και πάει λέγοντας. Τότε άρχισαν όλοι να δείχνουν το τι πραγματικά είναι και το τι πραγματικά ήθελαν.
Πρώτος το χορό έσυρε  ο Άγγελος Πατέλης, ο οποίος λίγο διάστημα μετά τις εκλογές ανεξαρτητοποιήθηκε, χωρίς ειλικρινά ακόμη κανείς να  ξέρει το λόγο. Κάτι ακούστηκε ψιθυριστά για συνεργαζόμενο και όχι ενταγμένο. Πότε προεκλογικά ειπώθηκε αυτό? εγώ προσωπικά που παρακολουθώ τα τοπικά δρώμενα δεν το είχα ακούσει ποτέ. Πολλά ειπώθηκαν, ορισμένοι έριξαν και μομφή στον Πατέλη ότι η διαφωνία του ήταν στις καρέκλες, αλλά και έτσι να είναι , που δεν το πιστεύουμε, η προσφορά, η αγάπη για τον τόπο? πέντε χαμένα χρόνια? γιατί?
Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον τέως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λάκη Σαραντινό, ο οποίος θεώρησε υποτιμητικό γι' αυτόν να υπηρετήσει την Πάρο από την καρέκλα του δημοτικού Συμβούλου μετά μάλιστα από δυόμιση χρόνια προεδρίας του και έκτοτε η φωτογραφία του έχει καταχωρηθεί στο silver alert.
Αντίθετα αξιοπρεπή στάση κράτησαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Πατέλη, Γιώργος Ραγκούσης και Πέτρος Ρούσσος, οι οποίοι ο καθένας για τον δικό του λόγο παραιτήθηκε, παραδίδοντας  την θέση του στον επόμενο που ήθελε και μπορούσε να προσφέρει.
Και σήμερα έχουμε και την ανεξαρτητοποίηση του Μαρινόπουλου, ο οποίος έχοντας την θέση του προέδρου της ΚΔΕΠΑΠ επί τέσσερα συνεχή χρόνια, θέση την οποία απαίτησε, σήμερα δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας!!! Πότε το κατάλαβε αυτό? αν του πήρε τέσσερα χρόνια για να κατανοήσει ότι σαν άτομο και χαρακτήρας δεν "έδενε" με την πλειοψηφία. τότε κρίμα στους συμπολίτες που τον ψήφισαν. Μάλλον όμως δεν είναι αυτό.
Κάτι άλλο συμβαίνει και κάπως έπρεπε  να δικαιολογήσει την απόφασή του.
Όταν επί τέσσερα χρόνια προεδρεύεις στην ΚΔΕΠΑΠ, προσπαθείς μέσα από την λειτουργία της και τους σκοπούς της να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα στο Νησί, όταν το μικρόφωνο  έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του χεριού σου, σε κάθε εκδήλωση και πανηγύρι, τότε αγαπητέ Θανάση δεν είχες καταλάβει ότι δεν συμφωνούσες με τον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας?
Η ΚΔΕΠΑΠ, είναι μια οργανωμένη και στελεχωμένη επιχείρηση, με άξια και έμπειρα στελέχη που την τρέχουν μόνα τους χρόνια τώρα.
Η θέση του προέδρου είναι σχεδόν διακοσμητική και όταν αυτός μάλιστα δεν έχει τις ανάλογες γνώσεις γύρω από πολιτισμό και τέχνη, τότε η θέση γίνεται ακόμη πιο διακοσμητική.
Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να πει ότι προσέφερε μέσω της ΚΔΕΠΑΠ. Η προσφορά του δημοτικού Συμβούλου και μάλιστα της Παροικιάς κρίνεται από τις δημόσιες προτάσεις του και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο, που αφορούν τον τόπο του.
Δυστυχώς, καμία πρόταση, καμία ουσιαστική παρέμβαση, τέσσερα χρόνια χαμένα και τώρα να ψάχνουμε για τον επόμενο.
Αγαπητέ Θανάση κρίνω αξιοπρεπή την θέση σου και την ανακοίνωσή σου, πιστεύω ότι ταιριάζει στον χαρακτήρα σου. Αλλά δεν μπορώ να μην σε κρίνω και σένα και τους άλλους, για τα τέσσερα χαμένα χρόνια, πίστεψες ότι με χορούς και πανηγύρια εκπλήρωνες το καθήκον σου? έκανες λάθος κι αυτό δεν θα το ξεχάσει ο Παροικιώτης ψηφοφόρος στις επόμενες εκλογές, αν αποφασίσεις να εκτεθείς όπως λένε κάποιες φήμες. Προσωπικά πιστεύω ότι είχες την ευκαιρία και τις ικανότητες να διακριθείς σε αυτή την τετραετή θητεία σου. Δυστυχώς την έχασες.
Οι παρατάξεις δεν χάνονται, τα πρόσωπα που τις απαρτίζουν ξεχνιούνται και η Πάρος έχει δυναμικό από νέους ηλικιακά ανθρώπους να τις συγκροτήσουν, γι΄αυτό οι πράξεις μας και η πορεία μας πρέπει να είναι οδηγός γι΄αυτούς , να τους παροτρύνουν να ασχοληθούν με τον τόπο τους και όχι να τους απογοητεύουν.
Όλες οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να προσπαθήσουν ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές η ανανέωση να είναι συντριπτική, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βγούν μπροστά και να πάρουν στα χέρια τους την  τύχη του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες