Pages

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΜΑΙΟΣ "ΡΕΚΟΡ"ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

Σε αφίξεις "ρεκόρ" κυμάνθηκε ο φετινός Μάιος, όσο αφορά τους επιβάτες των πλοίων που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Παροικιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ναυτιλιακών εταιρειών μέχρι σήμερα 28/5 έχουν αποβιβασθεί στο λιμάνι της Παροικιάς 42.500  επιβάτες έναντι 32.500 του Μαίου του 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη κίνηση Μαίου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ήταν το 2005, μετά τους ολυμπιακούς αγώνες, όπου ο αριθμός των επιβατών που αποβιβάσθηκαν στην Παροικιά είχε φθάσει τους 43,000, αριθμό που σίγουρα θα ξεπεράσει ο φετινός Μάιος με τις τρείς ημέρες που του απομένουν.
Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και η τάση ανοδική.
Η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι θετικό ενθαρρυντικό στοιχείο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς σε παρεμβάσεις  που έχουν να κάνουν με τις υποδομές του λιμανιού και της πόλης, καθώς και σε ρυθμίσεις σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο λόγω της αύξησης των οχημάτων που εκφορτώνονται από τα πλοία , σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα δημιουργήσουν μια αφόρητη κατάσταση στον ιστό της πόλης.
Η Πάρος πρέπει να οργανωθεί άμεσα για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες προκλήσεις  των επόμενων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες