Pages

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ενημέρωση για την συντήρηση του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ( Π.Ν.Α. ) από τον Έπαρχο της Π.Ε. Πάρου κ. Κώστα Μπιζά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας ότι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων έχει συντάξει από τις αρχές του 2017 , δύο μελέτες για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Πάρου και στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν.
Η πρώτη μελέτη έχει τίτλο : << Συντήρηση - καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Πάρου (2017) >> με προϋπολογισμό 20.000 € με Φ.Π.Α.
Στις 15 Νοεμβρίου 2017,  η Οικονομική Επιτροπής της  Π.Ν.Α. ενέκρινε τον οριστικό ανάδοχο του συνοπτικού διαγωνισμού για το σχετικό έργο.
Η δεύτερη μελέτη έχει τίτλο : << Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Πάρου ( 2017 ) >> με προϋπολογισμό 74.400 € με Φ.Π.Α.
Στις 29 Ιανουαρίου 2018,  η Οικονομική Επιτροπής της  Π.Ν.Α. ενέκρινε τον οριστικό ανάδοχο του συνοπτικού διαγωνισμού και για το σχετικό έργο.

Και τα δύο έργα είναι στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης οπότε σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων αναμένεται να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο του 2018.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι στις 28 Απριλίου 2017 ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά,  από τον Έπαρχο της Π.Ε. Πάρου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ότι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων είχε αποστείλει εκατό (100) τσουβαλάκια ψυχρής ασφάλτου για το οδικό δίκτυο της Πάρου. Το σύνολο του υλικού δόθηκε στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου  ώστε σε συνεργασία με τους Προέδρους να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2017 η επούλωση των λακκουβών του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Είναι άλλη μια ευκαιρία με το σημερινό Δελτίο Τύπου ώστε να ευχαριστήσουμε τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους υπαλλήλους της Τ.Υ. του Δήμου Πάρου για την αρωγή τους.

Δυστυχώς η τραγική υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας  , η έλλειψη μηχανικών στην Δ/νση Τεχνικών Έργων και οι συνεχείς αλλαγές στην νομοθεσία των συμβάσεων και των δημόσιων διαγωνισμών έχει ως επακόλουθο την χρονοβόρα εξέλιξη όλων των έργων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το Τμήμα Τεχνικών έργων της Π.Ε. Πάρου, στο οποίο υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος, καταγράφει τακτικά την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου και επιθυμεί πάντοτε τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους που έχουν γνώση των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών της κάθε περιοχής.

Το  Τμήμα Τεχνικών έργων της Π.Ε. Πάρου δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στο οδικό δίκτυο παρά μόνο στα πλαίσια εργολαβίας συντήρησης. Κάθε αίτημα που δέχεται ,  καταγράφεται, ιεραρχείται και υλοποιείται αν είναι εφικτό μόλις ξεκινήσει έργο συντήρησης του οδικού δικτύου ή εντάσσεται σε αντίστοιχη μελέτη.

Ένα επιπλέον θέμα για την ενημέρωση των συμπατριωτών μας, είναι και ο                     << Καθορισμός των οδών που η συντήρηση τους ανήκει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων >> ( ΦΕΚ Β' 1985/10-10-2007 ) , σύμφωνα με την α.π. 24194/15731- 22.11.2010 , απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ( ΑΔΑ : 4A9ZEN-A ).

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση στην νήσο Πάρο έχουν καθοριστεί οι παρακάτω οχτώ ( 8 ) οδοί :

1. Παροικία ( όριο σχεδίου πόλης ) - Λεύκες - Όρμος Π. Λιβάδι, μέσω Μαραθίου, Αρχιλόχου και Μάρπησσας .

2. Παροικία ( όριο σχεδίου πόλης ) - Χριστός - Νάουσα ( όριο οικισμού ).

3. Παροικία ( όριο σχεδίου πόλης ) - Αγγαιριά - Μάρπησσα.

4. Παροικία ( όριο σχεδίου πόλης ) - Πούντα από υπ' αριθμ. 3 Επαρχ. Οδού.

5. Νάουσα ( όριο οικισμού ) - Μάρπησσα.

6. Γέφυρα Χειρόλακκος σε υπ' αριθμ. 2 Επαρχ. Οδό.

7. Αρχίλοχος - Μάρμαρα - Μάρπησσα.

8. Αγ. Υπακοή - Κώστος - Απάτι.

Για όποιον επιθυμεί περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες ( αποτύπωση σε χάρτη των παραπάνω σημείων )  και για την εξέλιξη των μελετών και των εργολαβιών μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πάρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες