Pages

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Απολογισμός Δράσεων ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου


ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Πάρος 23 Απριλίου 2018




                                                            «Δύο χρόνια μετά…»
                                                      Απρίλιος 2016-Απρίλιος 2018
Απολογισμός Δράσεων ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου
Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν ξεκινήσαμε έχοντας όραμα αλλά ταυτόχρονα και στόχο να τολμήσουμε  κάτι καινούργιο κάνοντας άνοιγμα στην κοινωνία. Μέσα σε δύο χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει αρκετούς από τους στόχους που είχαμε θέσει. Πρώτα από όλα νοικοκυρέψαμε το σπίτι μας, οργανώσαμε τα οικονομικά μας, ανοιχτήκαμε στην κοινωνία, την αγκαλιάσαμε και μας αγκάλιασε. Έχοντας όραμα αλλά και συναίσθηση ότι η ανάμιξη με την πολιτική συνεπάγεται ευθύνη προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να είμαστε συνεπείς στην ιδεολογία μας αλλά και κοντά στα προβλήματα του τόπου μας. Διευρύναμε την Τοπική μας Οργάνωση με νέα μέλη (όχι μόνο ηλικιακά) και εγκαινιάσαμε μια πολυφωνική, δυναμική αλλά συνάμα σοβαρή παρουσία. Έχοντας ως πρόταγμά μας τις ιδεολογικές μας αρχές αλλά και την πολιτική που εγκαινίασε ο Πρόεδρος του κόμματός μας Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθήσαμε να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στην κοινωνία.

Μέσα από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη δημιουργία ιστοσελίδας, με παρεμβάσεις μας μέσα από Δελτία Τύπου, δίναμε και δίνουμε αδιάλειπτα το παρόν μας σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα της χώρας μας αλλά και των νησιών μας, της Πάρου και της Αντιπάρου μας.

Αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Απριλίου 2016 συγκροτήθηκε σε σώμα η ΔΗΜ.Τ.Ε. (06/04/2016) και οργανώσαμε τους επιμέρους τομείς (11/04/2016). Στις 13/05/2016 πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Παροικιάς συνάντηση όλων των Τομεαρχών και της ΔΗΜ.Τ.Ε. όπου έγινε συζήτηση και σχεδιασμός δράσεων. Στις 5/12/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τομέα Εκλογικού Προγραμματισμού & Σχεδιασμού με την Πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα μεταξύ αυτών και ο σωστός σχεδιασμός στις εκλογές.
1. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Λειτουργία Ιστοσελίδας

Στις 10/04/2016 ξεκινήσαμε μια δυναμική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη δημιουργία σελίδων στο FB, στο Twitter καθώς και τη δημιουργία Ιστοσελίδας.



Στα μέσα Φεβρουαρίου 2017 ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου http://ndparou.gr, η οποία συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.
2.Οικονομικά

Από την πρώτη στιγμή της ανάδειξης της νέας ΔΗΜ.Τ.Ε. δόθηκε έμφαση στην οργάνωση των οικονομικών καθώς και στη διαφάνεια. Πιστοί στη διακήρυξη του Προέδρου μας Κυρ. Μητσοτάκη, όλα στο φως για τα οικονομικά, έγιναν οι απαραίτητες μεταβολές στο Α.Φ.Μ., ανοίξαμε τραπεζικό λογαριασμό, καθιερώσαμε μηνιαία ενημέρωση για τα οικονομικά στα συμβούλια. Υποβάλλουμε φορολογική δήλωση, όπως προβλέπει ο νόμος. Μέσα από εισφορές των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. αλλά και της Τοπικής Οργάνωσης καταφέραμε να συγκεντρώσουμε χρήματα ούτως ώστε να καλύπτουμε έξοδα που προκύπτουν.
3. Κοινωνική παρουσία

Σε όλες τις τοπικές εορτές και εθνικές επετείους είχαμε παρουσία με κατάθεση στεφάνων.

Στη διάρκεια των δύο χρόνων, η Πρόεδρος είχε μια σειρά από συναντήσεις με τις αρχές καθώς και με φορείς των δύο νησιών προκειμένου να ενημερώνεται για τα προβλήματα (με το Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, με το Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Τάσο Φαρούπο, με τον Πρόεδρο Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου & Έπαρχο Πάρου –Αντιπάρου Κωνσταντίνο Μπιζά, με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου –Αντιπάρου, με το Δ.Σ. Σωματείου Αλιέων Πάρου, με τον Επιστημονικό Διευθυντή Κ.Υ. Πάρου και το Δ. Προϊστάμενο καθώς και με τους Γιατρούς του Πολυδύναμου Ιατρείου Αντιπάρου).
4. Παρεμβάσεις

Μετά από πρόταση του Τομέα Αλιείας της Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου υποβλήθηκε στις 9/05/2016 υπόμνημα προς τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση για να εξαιρεθούν τα μικρά αλιευτικά σκάφη (παράκτια αλιεία) από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των εγγράφων διασάφησης για παραλαβές καυσίμων οι οποίες είναι μικρότερες των 1000 λίτρων. Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης υπέβαλε επερώτηση στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση διασαφητικών για προμήθεια πετρελαίου κίνησης στους παράκτιους αλιείς. 
Για όλα τα θέματα που ανέκυπταν η ΔΗΜ.Τ.Ο Πάρου Αντιπάρου εξέδιδε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Στις 26/05/2016 ο Τομέας Παιδείας της Τοπικής μας Οργάνωσης με δελτίο τύπου αναφέρθηκε στην απόπειρα του Υπουργείου Παιδείας να μονιμοποιήσει τους υπαλλήλους με πλαστούς τίτλους σπουδών· μια μέρα προηγουμένως, στις 25/05/2016 η Τοπική οργάνωση κατάγγειλε με δελτίο τύπου την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά μας. Στις 22/06/2016 καταγγείλαμε την προσπάθεια να μετακινηθεί το ένα από τα τρία νοσοκομειακά οχήματα που αποτελεί επιπλέον υποβάθμιση για το νησί μας σε θέματα υγείας, ενώνοντας τη φωνή μας με τους συμπολίτες μας και τις τοπικές αρχές. Στις 5/07/2016 εκδώσαμε εμπεριστατωμένη ανακοίνωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το άμισθο υποθηκοφυλάκειο Πάρου. Στις 05/08/2016 και 06/08/2016 εκδώσαμε Δελτία Τύπου για το Νέο αεροδρόμιο της Πάρου απαντώντας συγχρόνως στις αιτιάσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Στις 04/10/2016 με Δ.Τ. αναφερθήκαμε στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας για την κατάργηση των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. ενώνοντας τη φωνή μας με τη φωνή των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και των αρχών του νησιού μας και ζητώντας να λειτουργήσουν οι τομείς Δομικών Έργων, Πληροφορικής και Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας της Β΄ Τάξης στο ΕΠΑ.Λ Πάρου. Στις 27/10/2016 εκδώσαμε Δ.Τ. σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία στοιχειοθετείται η αντισυνταγματικότητα του ‘’νόμου Παππά’’. Στις 24/11/2016 εκδώσαμε ανακοίνωση για την Κάρτα Μέλους ενημερώνοντας και προτρέποντας παράλληλα τα μέλη και τους φίλους μας να την προμηθευτούν. Στις 28/11/2016 εκδώσαμε Δ.Τ. για το θάνατο του Βουλευτή Κυκλάδων Ι. Χωματά. Στις 7/03/2017, 08/03/2017 και στις 26/03/2017 για την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στο νησί μας. Είθισται μετά την ολοκλήρωση της κάθε δράσης ή εκδήλωσής μας να εκδίδεται Δ.Τ..
Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο με παρεμβάσεις της στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΗΧΩ FM» απαντούσε σε ερωτήματα και τοποθετούνταν για θέματα που απασχολούσαν τα νησιά μας (π.χ. για το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών)
5. «Δράσεις Αγάπης»

Από το ξεκίνημά μας (Πάσχα του 2016) δώσαμε έμφαση στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες εγκαινιάζοντας τις δράσεις αγάπης τόσο το Πάσχα όσο και τα Χριστούγεννα μέσα από τη συλλογή και διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας καθώς και με επισκέψεις μας στο Γηροκομείο Πάρου και με την πραγματοποίηση εξόδου για φαγητό με τους ηλικιωμένους.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε από καρδιάς τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλα τα μέλη, τους φίλους μας καθώς και σε όσους από τους επιχειρηματίες των νησιών μας προσέφεραν αφειδώς τρόφιμα κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων των δράσεων αγάπης που έχουμε εγκαινιάσει.
6. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ
α) «Αγαπάμε τα ζώα είναι ζήτημα Παιδείας»

Στις 2/07/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Δράση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου στην αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικιά. Η εκδήλωση που υπήρξε πρωτοβουλία του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού της Τοπικής οργάνωσης είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση όχι μόνο των μελών της Ν.Δ. αλλά και όλης της κοινωνίας των δύο νησιών γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι η ποιότητα του πολιτισμού μας φαίνεται από την αγάπη προς τα ζώα. Η ρηξικέλευθη αυτή δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις δύο φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού μας. 
β) «Παιδεία και Νησιωτικότητα»

Στις 22/10/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωσή μας με θέμα «Παιδεία –Νησιωτικότητα». Στην αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» στην Παροικία της Πάρου μίλησε ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης. Αντικείμενο της ομιλίας ήταν η «Παιδεία – Νησιωτικότητα», τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Παιδεία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι άξονες πολιτικής της ΝΔ για την Παιδεία. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους κι έγινε μια ενδιαφέρουσα διαλογική συζήτηση.
γ) «Κοπή Πίτας»

Στις 15/01/2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Αρχιλόχου με την παρουσία του τότε εκπροσώπου τύπου και Βουλευτή Α΄ Αθήνας Βασίλη Κικίλια. 
δ) «Αποκριάτικος Χορός»

Στις 25/02/2017 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάρο η Βουλευτής B΄ Αθηνών και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη. Είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο Πάρου καθώς και με τον Έπαρχο Πάρου Αντιπάρου. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Αποκριάτικος χορός της ΔΗΜ.T.O. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου στην Ταβέρνα «Μαράθι», όπου παρευρέθηκαν εκτός από την κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Μπιζάς. 
ε) «Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις»

Στις 22 Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα Π.Σ. «Αρχίλοχος» στην Παροικία της Πάρου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κεντρικό προσκεκλημένο και ομιλητή, το Γεν. Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Καρδίτσας της Ν. Δ. Κώστα Τσιάρα. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους κι έγινε μια ενδιαφέρουσα και πολύ ποιοτική, κατά γενική ομολογία, συζήτηση.
στ) «Εκδηλώσεις σε Πάρο και Πειραιά για τους αδελφούς Αλιπράντη»

Η ΔΗΜ.T.O. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τις εκδηλώσεις προς τιμή του Στρατή και Δημήτρη Αλιπράντη, δύο μεγάλων πολιτικών μορφών από τη Μάρπησσα. Στις 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» στην Παροικία της Πάρου η 1η εκδήλωση-αφιέρωμα στα δύο αδέλφια «Η Πάρος θυμάται κι ευγνωμονεί…» και στη συνέχεια η ίδια εκδήλωση επαναλήφθηκε στον Πειραιά, στην επίσης κατάμεστη αίθουσα, του Ε.Β.Ε.Π, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 με την παρουσία, του Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνου Θεοδωρόπουλου, ως εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά, τεσσάρων Βουλευτών της ΝΔ., του Βουλευτή Πειραιά & Νήσων Κ. Κατσαφάδου, της Βουλευτή Β΄ Αθηνών Σ. Βούλτεψη, του Βουλευτή Α΄Αθηνών Γ. Κουμουτσάκου & του Βουλευτή Επικρατείας Θ. Φορτσάκη, του Δημάρχου Αίγινας Δ. Μούρτζη, του Διευθυντή της ΝΟΔΕ Πειραιά Ν. Λακαφόση, του Υπευθύνου Διεθνών Σχέσεων ΝΟΔΕ Πειραιά, Πέτρου Πελεκάνου καθώς κι όλων των μελών των δύο οικογενειών του Ευστρατίου & Δημητρίου Αλιπράντη

Οι δύο εκδηλώσεις, που έγιναν με πρωτοβουλία της ΔΗΜ.T.O. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου αποτελούν μια καινοτομία κι έχουν να κάνουν και με την Ιστορία του Τόπου. Αποτελούν φόρο τιμής σε δυο μεγάλες μορφές της Πάρου, τον Στρατή και Δημήτρη Ν. Αλιπράντη, που διακρίθηκαν στην Πολιτική, κι οι οποίοι μέσα από την Πολιτική τους δραστηριότητα τίμησαν τη γενέτειρα τους Πάρο και συνέβαλαν στην επίλυση πολλών προβλημάτων. 
ζ) Επίσκεψη Γραμματέα Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας Λ. Αυγενάκη

Στις 3 & 4 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάρο κι Αντίπαρο ο Γραμματέας Π.Ε. & Βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη, στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκε με τις Αρχές των δύο νησιών, συνομίλησε με φίλους και μέλης της ΝΔ.. Την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Αρχιλόχου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την παρουσία του Γραμματέα Π.Ε. & Βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη.
7. «Δράσεις για την Παιδεία»

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου πιστή στην υπόσχεσή της να είναι κοντά αλλά και μέσα στην κοινωνία ξεκίνησε μια σειρά δράσεων που στόχο είχαν και έχουν την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας προκειμένου να αναβαθμιστεί το αγαθό που λέγεται παιδεία. Γι’αυτό το λόγο μερίμνησε μέσω χορηγιών να εξοπλιστούν κάποια από τα σχολεία μας. Όλο αυτό το εγχείρημα δε θα είχε τελεσφορήσει αν δεν είχαμε την αμέριστη βοήθεια κάποιων ανθρώπων οι οποίοι φρόντισαν να βρουν χορηγούς προκειμένου να συντελεστούν οι δράσεις μας (έχουν γίνει αναφορές αναλυτικές στα Δ.Τ.). Πιο συγκεκριμένα εμπλουτίστηκαν σχολικές Βιβλιοθήκες (Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου και ΓΕ.Λ. Πάρου) με βιβλία (λογοτεχνικά και βοηθήματα). Εξοπλίστηκαν τα σχολεία της Αντιπάρου (Γυμνάσιο και Δημοτικό) με δύο υπολογιστές κι έγινε επισκευή της κονσόλας ήχου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (Πολυγωνικό) του ΓΕ.Λ. Πάρου. Τέλος εξοπλίστηκε το ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ με δύο κλιματιστικά στις αίθουσες, όπου διενεργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, και το Γυμνάσιο Αντιπάρου, με πλήρη εξοπλισμό του Εργαστήριου Πληροφορικής (με προμήθεια 10 κεντρικών μονάδων καθώς και με 4 οθόνες).
8. «Εκστρατεία Ανάπλασης Κ.Υ. Πάρου»

Έγινε προσπάθεια μετά από συναντήσεις με τη Διοίκηση του Κ.Υ. Πάρου και το Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Πάρου να συγκεντρωθούν χρήματα (Πράξη 17/16.03.2017) μέσω Διαδικτυακής εκστρατείας για Ανάπλαση του Κέντρου Υγείας Πάρου χωρίς όμως να τελεσφορήσει η προσπάθειά μας αυτή.
9. Συμμετείχαμε στα συνέδρια της ΝΔ, παρευρεθήκαμε στην κοπή της Πίτας ΝΟΔΕ Κυκλάδων.
10. Τέλος προγραμματίσαμε μια Ημερίδα για τον αγροτικό τομέα και τις προοπτικές, τις ευκαιρίες και δυνατότητες που διανοίγονται για τους νέους αγρότες, το 2018. Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού επισκεφτήκαμε πρότυπες μονάδες παραγωγής στην Πάρο.


Στη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων της θητείας της ΔΗΜ.Τ.Ε., εργαστήκαμε άοκνα προκειμένου να διαμορφώσουμε μία Τοπική Επιτροπή που προτάσσει το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας σε Πάρο & Αντίπαρο που είναι παρούσα με λύσεις και προτάσεις στα προβλήματα του τόπου της. Που είναι εδώ για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι μας, οι καταβολές μας και το σημείο αναφοράς μας. Πιστοί στις ιδρυτικές διακηρύξεις και στις καταστατικές αρχές του κόμματος, έχουμε εργαστεί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να δώσουμε ξανά την ελπίδα στον κόσμο μας. Έχουμε συμπορευτεί ΟΛΟΙ μαζί σε αυτό το όμορφο ταξίδι αγωνιζόμενοι από το δικό μας μετερίζι να απεμπλακεί η Ελλάδα μας από την ασύμφορη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να κάνουμε τη ΝΔ κυβέρνηση για να ξαναβρούμε η χώρα μας κι εμείς ξανά την Ελπίδα, για να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες