Pages

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Συμμετοχή του Δήμου Πάρου σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Δήμου Πάρου σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό


Ο Δήμος Πάρου ενισχύοντας δυναμικά την παρουσία του σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό συμμετείχε στις παρακάτω διεθνείς εκθέσεις τουρισμού: Greek Panorama Νέας Υόρκης, Greek Travel Show και Posidonia Sea Trade Forum 2017.

Η 1η έκθεση Greek Panorama πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Vanderblit Hall στην ανατολική είσοδο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Νέας Υόρκης  Grand Central Terminal στην περιοχή του Μανχάταν κατά το διάστημα 11-13 Μαΐου 2017. Πρόκειται για έναν πολυσύχναστο χώρο από τον οποίο διέρχονται καθημερινώς χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της

Πλήθος αμερικανών, ομογενών και ξένων τουριστών επισκέφθηκαν την έκθεση καθώς και το stand της Πάρου, οι οποίοι ενδιαφέρονταν κυρίως για  luxury tourism, adventure tourism, yachting, τοπική γαστρονομία, τέχνες και πολιτισμό.


Στην συνέχεια ακολούθησε η 1η έκθεση Greek Travel Show, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi» από τις 19 έως τις 21 Μαΐου υπό τη διοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo. Συμμετείχαν 90 εκθέτες από όλοι την Ελλάδα και η είσοδος ήταν ελεύθερη στο κοινό.

Η  Greek Travel Show κάνοντας την παρθενική της εμφάνιση στων χώρο των εκθέσεων τουρισμού προσέλκυσε 9.200 επισκέπτες, εκπληρώνοντας τον στόχο της για  προβολή του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. 

Τέλος ο Δήμος Πάρου συμμετείχε στo 4ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο διεξήχθη στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών στις 23 και 24 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του  4ο Posidonia Sea Tourism Forum πραγματοποιήθηκε έκθεση τουρισμού καθώς και διεθνές συνέδριο με θέμα τις τρέχουσες τάσεις της παγκόσμιας κατανομής προσφοράς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μεσόγειος. 

Η έκθεση αυτή προβάλλει άμεσα λιμάνια και μαρίνες, πόλεις και προορισμούς, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών σε ανώτατα στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και yachting και τους αντιπροσώπους τους στην περιοχή.

Ο Δήμος Πάρου συμμετείχε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη έκθεση, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της δυναμικής του τουρισμού κρουαζιέρας και γιωτινγκ στο νησί.

Στόχος του Δήμου Πάρου είναι η συστηματική και στοχευμένη προβολή του νησιού στις διεθνείς και όχι μόνο τουριστικές αγορές καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ο προγραμματισμός δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου δεν σταματά εδώ αλλά συνεχίζει δυναμικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες