Pages

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο για την επίσκεψη του Σωματείου Γονέων "Victor Artant ΝΙΚΗ" στην Πάρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Πάρος, 25 Απριλίου 2017
    ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                   
       ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                     


Ενημέρωση για την επίσκεψη του Σωματείου Γονέων
"Victor Artant ΝΙΚΗ" στην Πάρο

       Ο Δήμος Πάρου καλωσόρισε την επίσκεψη του Σωματείου Γονέων "Victor Artant ΝΙΚΗ" στην Πάρο και σε συνεργασία με τους Εθελοντές του Πρότυπου Κέντρου Α.ΜΕ.Α.Ι Κυκλάδων, τους επαγγελματίες και όλη την τοπική κοινωνία προσέφερε ξεχωριστή κυκλαδίτικη φιλοξενία στα μέλη του.

         Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί μας, επισκέφτηκαν και προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Εκατονταπυλιανής Πάρου, ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο – Συλλογή Όθωνα Κάπαρη, στο Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας Μπενέτου Σκιαδά “Σκορπιός” και στο Οινοποιείο Μωραϊτη.  Επίσης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων “Αλκυόνη”, ταξίδεψαν ως την Αντίπαρο και το Σπήλαιο της, συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις  με τις οποίες τίμησε η  Αγκαιριά Πάρου τον Πολιούχο της Αγ. Γεώργιο, και έκαναν ιστιοπλοΐα στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου.

       Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε θερμά το Ξενοδοχείο «NIKOLAS» και τον κ. Γεώργιο Μπιζά για τη διαμονή, τον Πατήρ Νικόλαο Ανουσάκη στον Κώστο για τη παροχή γεύματος, τον Πατήρ Εμμανουήλ Φωκιανό του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής για τα δώρα που προσέφερε στα παιδιά, το μεζεδοπωλείο «ΧΑΛΑΡΗΣ» και την κα Μαριάννα Ανουσάκη για την προσφορά της, τον κ. Βασιλειόπουλο για τη ξενάγηση στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, την  Κοινοπραξία Αντιπάρου για το ταξίδι στην Αντίπαρο, τη διοίκηση και τους προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (ΝΟΠ) για τα μαθήματα Ιστιοπλοΐας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Κώστα Πούλιο και όλους τους κατοίκους για τη θερμή υποδοχή στο πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου, και κυρίως τους εθελοντές και την Πρόεδρο του Πρότυπου Κέντρου Α.ΜΕ.Α.Ι Κυκλάδων κα Άννα Πολυκανδριώτη.

         Η δημοσιοποίηση της επίσκεψης έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και την απενοχοποίηση της «ιδιαιτερότητας» μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η παρουσία του Σωματείου "Victor Artant ΝΙΚΗ” στην Πάρο άγγιξε όλους τους Παριανούς και συνέβαλε, ώστε να καλλιεργηθεί ένα διαφορετικό κλίμα απέναντι στα άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες. Ευελπιστούμε η μοναδική εμπειρία της φιλοξενίας αυτής να αποτελέσει εφαλτήριο για παρόμοιες ενέργειες και πράξεις προσφοράς.

        Ο Δήμος Πάρου έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο για μια ακόμη φορά σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και προτίθεται να πράξει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες - ικανότητες και τη διασφάλιση  ενός ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης.

         Ονειρευόμαστε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τα άτομα με ειδικές ανάγκες – ικανότητες στο νησί μας και ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζετε έτσι ώστε να κάνουμε την Πάρο μια ιδανική κοινωνία όπου μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες