Pages

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εξιχνιάστηκε η δράση 5μελούς συμμορίας που διέπραττε κλοπές στη Ρόδο



Εξιχνιάστηκε η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα, στο νησί της Ρόδου
Εξιχνιάσθηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους
Εξιχνιάστηκαν χθες (30-11-2015), στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών καταστημάτων στο νησί, οι οποίες διεπράχθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 15-10 έως 17-11-2015.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος πέντε ημεδαπών ηλικίας 16,17,19,19 και 26 ετών για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Επιπλέον, κατηγορείται ο πατέρας του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Μετά από μεθοδική έρευνα και ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου κατέστη δυνατή η σκιαγράφηση του τρόπου δράσης των κατηγορουμένων.
Ειδικότερα, οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δρούσαν κυρίως βράδυνες ώρες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των καταστημάτων χρηματικά ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας.
Υπολογίζεται ότι το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στις έξι χιλιάδες ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι από την αστυνομική έρευνα βρέθηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους μέρος των κλοπιμαίων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες