Pages

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Έξι συλλήψεις για παράνομα «φρουτάκια» στη Ρόδο



Εντοπίστηκε στη Ρόδο, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια * Συνελήφθησαν έξι άτομα για λειτουργία - διενέργεια και συμμετοχή σε «φρουτάκια» * Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο εργαζόμενους - προσωρινά υπεύθυνους του καταστήματος και τέσσερα άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες * Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 43χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης * Κατασχέθηκαν 17 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, 2 κάμερες παρακολούθησης και το χρηματικό ποσό των 323,90€

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, εντοπίστηκε προχθές (28.3.2015) το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε χωρίς άδεια διεξάγονταν σε αυτό παράνομα τυχερά παίγνια.
Συνελήφθησαν έξι άτομα κατηγορούμενοι για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».
Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 60χρονο ημεδαπό και μία 30χρονη υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι εργάζονταν ως προσωρινά υπεύθυνοι στο κατάστημα και τέσσερις πελάτες, άνδρες, ηλικίας από 32 έως 48 ετών.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 43χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα του 43χρονου όπου εντοπίσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (δωμάτιο) δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδικτυακό και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.
Στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν τέσσερις πελάτες-θαμώνες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης μέσω του οποίου οι υπεύθυνοι ενημερωνόταν για τυχόν ελέγχους.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 17 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους
• 2 κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος
• Το χρηματικό ποσό των 323,90 ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.
Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες